Junts torna a l'acció sense Trias: «No li posarem res fàcil a Collboni»

Jordi Martí, el nou cap de files juntaire, assegura que l'executiu socialista "no és progressista, és conservador" després de permetre que s'enquisti com a principal preocupació de la ciutadania la inseguretat o que empitjori l'accés a l'habitatge

Jordi Martí, a la roda de premsa d'aquest matí
Jordi Martí, a la roda de premsa d'aquest matí | Maria Aladern (ACN)
05 de setembre de 2024, 11:15
Actualitzat: 11:19h

El nou Junts, ja sense Xavier Trias als comandaments del grup municipal, reforça el to d'oposició al govern. També asseguren que ara faran "més equip" entre els regidors que s'han quedat a l'Ajuntament. Ho ha explicat el nou cap de files juntaire a Barcelona, Jordi Martí, en la presentació del curs polític, tot fent èmfasi en la idea que no facilitaran la vida a un govern de Jaume Collboni que necessita suports per arribar a una majoria absolut que li queda lluny. Preguntat per carpetes en què hi ha àmplia coincidència entre Junts i PSC, com la voluntat de canviar la reserva del 30% d'habitatge protegit a les noves construccions o grans rehabilitacions, Martí ha saltat amb contundència: "Nosaltres no li posarem res fàcil al govern de Jaume Collboni"

La frase buscava marcar la línia discursiva que voltarà per la política municipal els pròxims dos i mig més que no pas desmentir la concordança entre juntaires i socialistes pel que fa a la mesura del 30% de reserva obligatòria de pisos assequibles. En aquesta carpeta, tot seguit, Jordi Martí ha reconegut que sí que hi ha ha hagut contactes abans de vacances per coordinar-se a l'hora de modificar-la, tal com també fa temps que ho reclamava el grup de Junts. 

Ara bé, en línies generals, el successor de Trias ha lamentat que les principals preocupacions dels barcelonins segueixen establertes entre la percepció d'inseguretat i l'augment constant dels problemes d'accés a l'habitatge. Per Martí, això evidencia que "aquesta ciutat no té ni ha tingut un govern progressista. Té un govern conservador". Especialment, ha posat èmfasi en la carpeta vinculada a la delinqüència i els cossos policials i ha acusat Albert Batlle, el tinent d'alcaldia de Seguretat que també va ostentat aquest càrrec l'anterior mandat en el govern conjunt amb els comuns, de no haver sabut reaccionar davant els augments d'algunes tipologies de delictes i l'enquistament de la percepció ciutadana d'inseguretat. "És un fracàs. Després de cinc anys ells mateixos ho acrediten", ha expressat Jordi Martí, en referència als recents posicionaments socialistes -també a la Generalitat- que mostren preocupació per les dades en l'àmbit de la seguretat. 

La roda de premsa de principi de curs també ha servir per estrenar els quadres organitzatius i anunciar la incorporació de Carme Lleó com la nova regidora de Junts, per l'espai que deixa Xavier Trias per dalt. Lleó haurà d'assumir la representació del grup al districte de Nou Barris. A banda, queda confirmada l'estructura ja plantejada abans de les vacances: Jordi Martí presidirà la formació barcelonina, Neus Munté en serà la portaveu i Damià Calvet, portaveu adjunt. 

Tot plegat s'ha explicat des d'un faristol que encara llueix el nom de Trias i davant un plafons que feia el mateix. Els responsables del partit han detallat que la nomenclatura encara trigarà un temps a refer-se però que, en un futur, hi haurà un canvi d'imatge definitiu.