La Moncloa assegura que la llei d'amnistia sortirà del Congrés «tal com va entrar»

El govern espanyol avala la via de retocar la llei d'enjudiciament criminal alhora que mostra el seu "respecte" per la decisió dels fiscals del Suprem d'investigar Puigdemont per terrorisme

María Jesús Montero, Pilar Alegría i Yolanda Díaz, a la Moncloa.
María Jesús Montero, Pilar Alegría i Yolanda Díaz, a la Moncloa. | Europa Press
06 de febrer de 2024, 14:36
Actualitzat: 14:51h
El govern espanyol ha assegurat aquest dimarts que la llei d'amnistia "sortirà del Congrés dels Diputats tal i com va entrar". La ministra portaveu, Pilar Alegría, preguntada per les paraules de Pedro Sánchez obrint-se a la modificació de la llei d'enjudiciament criminal, ha expressat que ara la tasca principal no correspon a l'executiu sinó que correspon als grups parlamentari. Tot seguit, ha emfasitzat que "al Congrés va arribar una llei valenta, constitucional i reparadora, i serà així com sortirà del Congrés". 

La portaveu ha expressat el seu "respecte" a la decisió dels fiscals del Tribunal Suprem d'alinear-se amb la decisió del jutge instructor García Castellón d'investigar Carles Puigdemont per terrorisme i ha dit que no coneix els detalls de la decisió, però que la "respecta" i que s'ha produït després d'un "debat jurídic".  


Sobre el comunicat del CGPJ fet públic ahir, rebutjant "amb tota fermesa" les manifestacions de partits com ERC, Junts, Podem o Sumar acusant de prevaricar, és a dir de lawfare, alguns jutges per les darreres novetats dels casos Volhov i Tsunami Democràtic, Pilar Alegría tan sols ha dit que el govern espanyol expressa "el màxim respecte" a les resolucions judicials. 

La junta de fiscals de la sala penal del Tribunal Suprem ha rebutjat per majoria l'informe presentat pel fiscal Álvaro Redondo, que negava que hi hagués prou indicis per investigar Puigdemont per terrorisme en la causa de Tsunami Democràtic. La reunió, en plena polèmica pel canvi de criteri del fiscal Redondo, s'ha allargat més de tres hores i no hi ha hagut una posició de consens entre els fiscals de la sala. El resultat, adoptat per majoria àmplia, significa que els fiscals es decanten perquè sigui el Suprem qui es quedi aquest procediment, un dels que corre el risc de quedar fora de l'amnistia.