L'aniversari de noces més trist de Joaquim Forn

El conseller d'Interior, empresonat a Estremera, celebrava aquest divendres els 25 anys de casa amb la seva dona, Laura | Junts per Catalunya recorda la data en el míting a Tortosa, abans del qual ha sonat Mariano Rajoy enumerant les mesures del 155

Carles Puigdemont intervé al míting de Junts per Catalunya a Tortosa
Carles Puigdemont intervé al míting de Junts per Catalunya a Tortosa | Junts per Catalunya
11 de desembre del 2017
Actualitzat el 12 de desembre a la 13:54h
És possible que aquest dilluns hagi estat un dels dies més complicats per a Joaquim Forn des que és a la presó d'Estremera. Complia 25 anys de casat amb la seva dona Laura i no s'han pogut abraçar per celebrar-ho. Ell mateix n'ha fet un tuit, i els seus companys de Junts per Catalunya -el conseller d'Interior va optar finalment per formar part de la llista de Puigdemont quan ja es donava per fet que no hi seria- ho han recordat en el míting nocturn a Tortosa. És el segon dia consecutiu en què la llista explora la carta sentimental: diumenge al vespre, Jordi Turull va regalar una rosa de color groc a Susanna Barreda, parella de Jordi Sànchez, número dos de la llista.

"Us vull enviar les meves felicitacions", ha assegurat Puigdemont, que ha indicat que "ningú sap" les condicions personals en què es troben els presos polítics. El president recorda sovint les circumstàncies de l'exili -des d'on connecta via satèl·lit- i dels consellers privats de llibertat. Li serveix per explicar que no són unes eleccions "normals", i als teloners els agrada assenyalar que aquestes són les circumstàncies que obliguen a votar Junts per Catalunya per "restituir el Govern legítim".
 
El teloner revelació -si és que en la primera setmana de campanya es poden atorgar premis com aquest- és Eduard Pujol, portaveu de la candidatura i amb àmplia experiència en mitjans de comunicació. De fet, en cada intervenció es presenta dient que és de Martorell i que ha treballat a Catalunya Ràdio, el Barça -com a director de continguts- i a la cúpula de RAC1. D'ell és la metàfora que es podrà escoltar els propers dies i que compara el bloc del 155 amb les nines russes.

Segons ell, si s'obre la figura de Mariano Rajoy apareix Inés Arrimadas, i després Miquel Iceta, i després Àngel Ros, i després Pedro Sànchez... I aquí s'ha aturat. Junts per Catalunya ha detectat que té vot fronterer amb el PSC -el que a la sala de màquines s'anomena "vot d'ordre- i es vol anar a fons per aconseguir-lo. De fet, és el partit que té més minuts de joc en terreny Puigdemont. En canvi, d'ERC ni se'n parla. De Catalunya en Comú Podem, tampoc. De moment, la batalla pels sufragis és amb els socialistes.
 

Eduard Pujol, portaveu de Junts per Catalunya, durant el míting a Tortosa Foto: Junts per Catalunya

Arxivat a