Lluís Puig posa en dubte la fi de l'exili: «No sé si tindré ganes de tornar quan tingui 90 anys»

L'exconseller de Cultura assegura que el "túnel" de l'exili "potser no s'acabarà mai" després de la decisió del Suprem de no aplicar l'amnistia pel delicte de malversació

Lluís Puig, en un acte de campanya de Junts.
Lluís Puig, en un acte de campanya de Junts. | Flickr Junts
03 de juliol del 2024
Actualitzat a les 12:05h

Lluís Puig no veu gens clar el retorn a Catalunya després de la decisió del Tribunal Supremde no aplicar-li l'amnistia pel delicte de malversació. En una entrevista aquest dimecres al programa El Món a RAC1, l'exconseller de Cultura ha posat en en dubte el camí de tornada, i ha assenyalat que no sap si "amb noranta anys" tindrà "ganes de tornar". Amb aquest horitzó temporal es referia a la incertesa que plana sobre l'aplicació de la desjudicialització i a la negativa del Suprem a retirar les ordres de detenció, que afecten tant Carles Puigdemont com Toni Comín i també Puig, que està instal·lat des de fa anys a la Catalunya Nord. "Com he de tornar?", s'ha preguntat l'exconseller de Cultura.

"Estic vivint en països lliures, europeus i democràtics on se'm respecten els meus drets fonamentals. Puc anar als tribunals sense la por que ja tinc una sentència dictada", ha remarcat Puig en el transcurs de l'entrevista, durant la qual també ha remarcat que el "túnel" que suposa l'exili potser no acaba "mai". "La il·lusió de tornar no la podem perdre mai, però quan veus que passen totes aquestes coses... Amb la llei d'amnistia es veia la llum al final del túnel però ara és un desengany i hem d'assumir que potser no s'acabarà mai. Més que res per no tenir més desenganys i per fer-te fort", ha apuntat l'exconseller de Cultura, que només va estar uns mesos en el càrrec en la legislatura del referèndum.

Segons Puig, no li queda "ni esperança" perquè el presumpte delicte "caigui per avorriment". "No sé si tindré ganes de tornar o no quan tingui noranta anys", ha apuntat el dirigent de Junts. "Pinten bastos perquè d'aquí a que resolgui el Tribunal Constitucional poden passar mesos o anys i poden passar moltes coses. Però no soc un gran analista ni profeta del futur i seguirem lluitan i denunciant", ha subratllat l'extitular de Cultura. Una de les batalles que s'obriran en les properes setmanes serà entre el Suprem i el Constitucional, amb dos personatges antagònics com Manuel Marchena i Cándido Conde-Pumpido com a principals protagonistes del duel jurídic.

Arxivat a