Mariano Rajoy coneixia l'operació Catalunya

Una investigació d'"El Món a RAC1" mostra un document secret en què certificaria que l'expresident del govern espanyol tenia coneixença de l'entramat policial contra l'independentisme almenys des del 2012

Mariano Rajoy, en imatge d'arxiu
Mariano Rajoy, en imatge d'arxiu | ACN
Redacció
06 de maig del 2024
Actualitzat a les 12:15h

L'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy era conscient que existia l'operació Catalunya durant els anys que va colpejar el país. Segons una investigació d'El món a RAC1, un informe secret del Ministeri de l'Interior confirmaria aquest fet. Com a mínim, Rajoy estaria assabentat de l'entramat policial contra l'independentisme català des del 2012.

Segons explica RAC1, el document estava amagat als servidors informàtics d'Interior des de fa dotze anys com a mínim. Nota secreta para el señor presidente sobre información sensible procedente de Catalunya és el títol d'aquest informe, de només un full i mig, que resumia les operacions de les clavegueres de l'Estat i de la policia patriòtica a Catalunya.

La ràdio privada també explica qui en va ser l'autor: Francisco Martínez, mà dreta de Jorge Fernández Díaz quan aquest era ministre sota el govern de Rajoy, i també el seu cap de gabinet. Era l'encarregat d'elaborar els resums pertinents sobre les tasques i operacions dels membres de la policia patriòtica, ja que també actuava com a nexe dels agents que les executaven.