Más Madrid destitueix la diputada Loreto Arenillas, acusada d'encobrir una presumpta agressió sexual d'Errejón

El partit diu que l'excap de gabinet de l'exportaveu de Sumar va mediar a títol personal amb dones que denunciaven tocaments en una festa a Pamplona

La diputada destituïda per Más Madrid Loreto Arenillas
La diputada destituïda per Más Madrid Loreto Arenillas | A. Pérez Meca / Europa Press
Redacció
25 d'octubre de 2024, 22:41

Más Madrid ha destituït la diputada Loreto Arenillas per no haver informat d’una acusació d’agressió sexual contra Íñigo Errejón en una festa a Pamplona ara fa un any. El partit explica que la també excap de gabinet del fins ara portaveu de Sumar va intentar mediar a títol personal amb les afectades en un procés que no va ser satisfactori per a elles i del qual no va informar la direcció.

Per això, Más Madrid diu que ha demanat a Arenillas que dimitís, però ella s’hi ha negat. Davant d'això, la formació ha pres la decisió de cessar-la de tots els càrrecs i responsabilitats del partit. L’organització també assumeix la responsabilitat de no haver actuat amb més contundència quan va tenir coneixement de la denúncia, que es va acabar fent pública a les xarxes socials.

Així ho ha explicat Más Madrid en un comunicat difós a les xarxes socials, on ha detallat que la diputada “va tenir coneixement” fa un any que una dona acusava Errejón d’haver-li tocat el cul en un concert a Castelló. Aleshores, dies més tard i un cop el partit va conèixer l’acusació a través de les xarxes, va demanar a Arenilla que posés a disposició de les víctimes els mecanismes de denúncia amb què compta la formació, “sense rebre resposta per part d’elles”, per la qual cosa Más Madrid va donar el cas per tancat.

“Avui som conscients que va ser una actuació completament insuficient i assumim la responsabilitat de les conseqüències que l’actuació hagi pogut tenir”, afirma el comunicat. Alhora considera que les explicacions que va donar Arenillas fa un any “no es corresponen amb la realitat” coneguda els darrers dies. El partit també subratlla que no tenia coneixement d’episodis similars al de fa un any ni als que s’estan denunciant aquests dies sobre Errejón, i assegura que no té “denúncies ni testimonis concrets, ni presents ni passats”.

Tot i això, admet que hauria d’haver actuat amb més contundència. “Cap espai de la societat, tampoc el nostre partit, està lliure de violències masclistes. El masclisme no entén de partits ni d'ideologies. Intentem combatre’l formalment i informal, però clarament podíem i hauríem d’haver-ho fet millor”, acaba el comunicat.