"El món ens mira" deien independentistes convençuts que les manifestacions de la Diada de l'11 de setembre eren el moment de demostrar la força, l'entusiasme i la valentia d'una societat unida que vol esdevenir un estat independent.
Les manifestacions de la Via Catalana l'any 2013 -que van teixir el país de nord a sud- precedida de la massiva assistència l'any 2012 a Barcelona sota el lema 'Catalunya, nou estat d'Europa' amb dos milions de persones inundant la capital catalana queden lluny dels 75.000 assistents que aquest dimecres han sortit al carrer en la manifestació descentralitzada que les entitats han organitzat a Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona i Tortosa.
L'objectiu ha estat arribar als diferents racons del país fent valdre la gent i les seves problemàtiques. Per això cada ciutat ha reivindicat algun greuge local com els recursos hídrics a l'Ebre, el dret a un habitatge digne a Barcelona, l'estat precari de Rodalies i el corredor mediterrani a Tarragona, l'espoli fiscal a Girona o el futur de la pagesia a Lleida.
Però la situació política actual, descafeïnada per la davallada de l'independentisme polític i social han fet que la d'avui hagi sigut una Diada que ha passat desapercebuda als mitjans internacionals. De fet, només l'agència AFP ha fet un breu que ha estat replicat per Radio France Internacional. Ni mitjans com 'The Guardian', el 'New York Times' o la 'BBC' que el seu dia van enviar corresponsals per seguir, de primera mà, les mobilitzacions han publicat res sobre el dia que els catalans han tornat al carrer.