Munté avisa la CUP que la pressió fiscal a Catalunya és «excessiva» i no preveu modificar Successions

La consellera de la Presidència, Neus Munté, assegura que la voluntat de l'executiu és abaixar impostos a les rendes baixes, però alerta que les "circumstàncies" no ho posen fàcil | Alerta que els comptes seran "molt similars" als del 2016, que no incloïen cap pujada impositiva

04 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 15:43h

Carles Puigdemont es dirigeix cap a la reunió del Govern acompanyat de la consellera de la Presidència, Neus Munté, i el secretari de l'executiu, Joan Vidal Foto: @govern


La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha volgut llançar una advertència a la CUP en plena prèvia de la negociació dels pressupostos per al 2017. "La pressió fiscal és excessiva en determinats grups", ha apuntat Munté poca estona després que els anticapitalistes fessin saber que en el debat de política general presentaran una proposta de resolució que va encaminada a apujar l'IRPF a les rendes altes.

"La voluntat de l'executiu és abaixar la pressió fiscal a les rendes baixes, però les circumstàncies no ho posen fàcil", ha ressaltat la consellera de la Presidència, que també ha tancat la porta a retocar l'impost de successions. "Hem estat molt clars en aquest sentit", ha destacat la dirigent nacionalista en la roda de premsa posterior al consell executiu.

Munté ha demanat a la CUP seguir endavant amb la "cadena de confiances" encetada al debat de la setmana passada i, d'aquesta manera, aprovar uns comptes per al 2017 que vagin en la línia de "culminar el procés". "Els pressupostos han de servir per millorar també el dia a dia", ha apuntat la consellera de la Presidència, que ha recordat el "bloqueig" per part de la CUP als comptes del 2016.

"Treballem per tenir pressupostos. Aquest és el principal encàrrec que tenim en aquests moments", ha apuntat la consellera, esquivant les preguntes concretes sobre fiscalitat.