Òmnium desplega una pancarta a l'aeroport del Prat: «A Espanya, protestar és terrorisme»

El missatge en anglès és una denúncia de la causa de Tsunami Democràtic, que està obligant una segona onada d’independentistes a marxar a l’estranger per la investigació de terrorisme de l’Audiència Nacional

La pancarta que Òmnium ha penjat a l'aeroport del Prat per denunciar la causa de Tsunami Democràtic
La pancarta que Òmnium ha penjat a l'aeroport del Prat per denunciar la causa de Tsunami Democràtic | Òmnium
Victor Rodrigo
11 d'abril del 2024
Actualitzat a les 10:03h

Òmnium Cultural ha desplegat una pancarta gegant a la Terminal 1 de l'aeroport del Prat de Llobregat per advertir els visitants que "A Espanya, protestar és terrorisme". És un lema en anglès per denunciar la causa de Tsunami Democràtic que investiga 12 persones per terrorisme. Entre ells, un membre de la Junta Nacional d'Òmnium, Oleguer Serra, que va fer públic aquest dimecres que està exiliat a Suïssa.

No és, però, l'únic que ha optat per fugir de l'Estat en les últimes hores. Segons s'ha conegut aquest dijous al matí, una segona onada d'independentistes ha marxat a l'estranger per la investigació de l'Audiència Nacional contra la plataforma Tsunami Democràtic i pel seu paper en les protestes contra la sentència de l'1-O. Almenys vuit dels 12 investigats estan residint fora de Catalunya actualment, i quatre d’ells s’han traslladat en els últims mesos per la investigació de l’AN. 

En aquest sentit, aquest dimecres al vespre, Òmnium va fer pública una declaració institucional des de la Catalunya Nord, a Perpinyà. L'entitat presidida per Xavier Antich ha anunciat una estratègia internacional en defensa dels drets fonamentals coordinada per Oleguer Serra des de l'exili.