El Papa proclama que negar ajuda als migrants és un «pecat greu»

Francesc carrega contra els discursos de rebuig als immigrants i diu que la solució no està en "fronteres militaritzades ni lleis més restrictives, sinó en l'ampliació de les rutes d'accés legals"

El papa Francesc, aquest dimecres al Vaticà.
El papa Francesc, aquest dimecres al Vaticà. | europa press
28 d'agost de 2024, 17:30
Actualitzat: 17:35h

Enmig d'un debat cada cop més encès entorn la immigració, aquest dimecres s'ha escoltat una veu amb autoritat moral que ha retronat des de la plaça de Sant Pere del Vaticà. "Hi ha persones que treballen sistemàticament per rebutjar els migrants. Els qui ho fan a consciència cometen un pecat greu", ha dit el papa Francesc en l'audiència que sol fer-se els dimecres.

Francesc, com ja ha fet en altres ocasions, ha parlat del Mare Nostrum com d'un "cementiri", ha recordat que moltes persones el travessen per trobar un món millor i hi troben la mort: "La tragèdia és que molts d'ells es podien haver salvat". El Papa ha assenyalat que "en aquesta era de satèl·lits i de drons hi ha homes, dones i nens als qui ningú veu. Només Déu els veu i els escolta. El Senyor està amb ells i no amb els qui els rebutgen".

El Papa ha assegurat que el problema de la immigració no el resoldran "fronteres militaritzades ni lleis més restrictives, sinó l'ampliació de les rutes d'accés legals i facilitant el refugi dels qui fugen de guerres i catàstrofes". Francesc ha reclamat una governança basada en la justícia i la solidaritat.

Aquest és un tema que sempre ha rosegat al Papa. El juliol del 2013, només uns mesos després d'haver arribat al papat, Francesc va viatjar a Lampedusa, on s'havia produït una tragèdia humanitària amb la mort de molts migrants ofegats al mar. Va ser allí on va parlar de la "globalització de la indiferència" i que l'actual civilització havia perdut "l'experiència del plor".   

 

Arxivat a