El PP dona per feta la fi de Sánchez en plena guerra contra el fiscal general: «Mafiosos i estalinistes»

Els populars porten al cor d'Europa els casos que assetgen l'executiu socialista mentre que el govern espanyol tanca files amb García Ortiz

La presidenta de la Comissió Europea, Úrsula Von der Leyen, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
La presidenta de la Comissió Europea, Úrsula Von der Leyen, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo | David Mudarra / PP
17 d'octubre de 2024, 13:12
Actualitzat: 13:46h

El PP ha traslladat al cor d'Europa els casos judicials que afecten el PSOE i al govern espanyol. Alberto Núñez Feijóo, líder dels populars, ha participat aquest dijous d'una cimera a Brussel·les del Partit Popular Europeu, des d'on ha advertit de la "corrupció" que afecta els socialistes pel "cas Koldo" i ha donat per fet que, un cop acabin les investigacions judicials, l'executiu caurà. Tot plegat, enmig de la imputació del fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz. Des de Madrid, per afegir més llenya al foc, la presidenta Isabel Díaz Ayuso ha assegurat que el cap del ministeri públic està investigat per "obeir les obsessions de Sánchez". "Són uns mafiosos i uns estalinistes", ha etzibat.

De moment el PSOE, que avui s'ha despertat amb la notícia que la Fiscalia s'ha oposat a l'admissió a tràmit de la querella del PP contra els socialistes per finançament il·legal, tanca files amb García Ortiz. La portaveu de l'executiu socialista, Pilar Alegría, ha lamentat que se l'investigui per defensar l'"honorabilitat" de la fiscalia i "desemmascarar" la veritat.

El fiscal està investigat per suposadament haver filtrat dades personals de la parella d'Ayuso. Es tracta d'una mesura inèdita, ja que és la primera vegada que s'imputa al cap del ministeri públic. La majoria de la junta de fiscals, reunida aquest matí, ha optat per donar suport a la decisió de García Ortiz de no dimitir.

Feijóo ha denunciat que el govern espanyol "doni empara" a Garcia Ortiz. "Estem davant d'un fiscal general assegut en una banqueta davant del Tribunal Suprem. Això va contra l'estat de dret a Espanya i ho hem de denunciar amb absoluta contundència", ha declarat després de participar en la cimera dels populars. Ha titllat el cas d'"urgent" i ha advertit que la reputació d'Espanya "està en perill". 

"El canvi polític a Espanya és inevitable. Durarà més o menys. Dependrà del president, del seu govern, dels seus socis i del ritme de les investigacions judicials", ha afegit el líder dels populars. Segons ell, la família política europea està "preocupada" per la situació judicial espanyola. "El que està passant a Espanya no és una polèmica domèstica. Perquè la justícia espanyola és justícia europea. La premsa espanyola és premsa europea. I la salut de la democràcia a Espanya és la salut de la democràcia de la Unió", ha afegit.