A presó el primer independentista des de l'aprovació de l'amnistia

Abel Mora va ser condemnat a 3 anys i 9 mesos de presó com a coautor d'un delicte de lesions amb traïdoria i odi contra un manifestant espanyolista

Manifestació a plaça Sant Jaume en contra de la protesta convocada per Jusapol
Manifestació a plaça Sant Jaume en contra de la protesta convocada per Jusapol | José M. Gutiérrez
Redacció
03 de juny del 2024

Un independentista ha entrat a la presó malgrat l'aprovació de la llei d'amnistia. Segons ha avançat El Nacional, Abel Mora va ingressar a Brians dijous passat, just el dia que el Congrés votava definitivament la llei. Està condemnat a tres anys i nou mesos de presó per un delicte de lesions a un home que duia una gorra i una bandera espanyola, i que havia participat en una manifestació del sindicat Jusapol. Els fets van passar el 10 de novembre de 2018.

El Suprem va declarar ferma la sentència fa mesos i va avalar que Mora era coautor del delicte de lesions amb traïdoria i l'agreujant d'odi, perquè va "vigilar l'entorn" per permetre que un altre jove, no identificat, empentés l'home escales avall del metro d'Urquinaona. La víctima va patir lesions i va trigar 12 dies a recuperar-se, cinc dels quals va estar incapacitat per treballar. El condemnat l'ha hagut d'indemnitzar amb 9.000 euros.

L'advocat del jove no va demanar la suspensió de l'entrada a la presó per l'amnistia. Ara, amb un altre advocat, podrà demanar l'excarceració un com la llei es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i entri en vigor. Aleshores seran els jutges que hauran de determinar si la norma es pot aplicar en el seu cas, però Mora està inclòs en el grup de 419 activistes que Alerta Solidària considera que han de beneficiar-se de l'amnistia.

Arxivat a