El PSC defensa l'acord amb ERC i sosté que el finançament ha de ser «singular, just i solidari»

Lluïsa Moret, viceprimera secretària del partit, defineix l'entesa com a "sòlida" i "ambiciosa", i en destaca que conjuga "sensibilitats diverses"

Salvador Illa, al Parlament.
Salvador Illa, al Parlament. | Hugo Fernández Alcaraz
31 de juliol de 2024, 16:00
Actualitzat: 16:10h

Després de pràcticament dos dies de silenci, el PSC s'ha pronunciat sobre l'acord d'investidura assolit aquest dilluns amb ERC. En un apunt a la xarxa social X, els socialistes han indicat que es tracta d'un "salt endavant" en finançament i fiscalitat, un concepte que associen a tres adjectius: singular, just i solidari. En aquests termes s'ha expressat Lluïsa Moret, viceprimera secretària del PSC, presidenta de la Diputació de Barcelona i negociadora per part dels socialistes. Moret també posa l'accent en el fet que s'hagi pactat un "impuls" a la llengua catalana -hi haurà una conselleria específica- i un reconeixement a allò que "caracteritza" Catalunya com a poble i com a nació.

"És un molt bon preacord, ambiciós, sòlid i transparent, que conjuga sensibilitats diverses i que els socialistes celebrem haver assolit. Un gran preacord, un únic objectiu: un futur millor per als vuit milions de catalanes i catalans", apunta la dirigent socialista. El preacord està en mans de la militància d'ERC, que el votarà aquest divendres. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha considerat que l'entesa és "magnífica" i que serveix perquè Espanya estigui més "unida" i sigui més "pròspera.

Moret també ha fet referència a l'acord que el PSC ha signat amb els comuns, fet públic aquest dimecres i que inclou mesures en habitatge, mobilitat i educació. "Un gran acord que garanteix el desplegament de polítiques progressistes per millorar la qualitat de vida dels catalans i catalanes. Un pacte que assumim amb la convicció de construir un país socialment més just", assenyala la viceprimera secretària dels socialistes. Si la militància d'ERC dona llum verda al pacte, Illa serà investit en primera volta amb majoria absoluta.