Puigdemont fa costat a la continuïtat de Sánchez si s'obre a un «acord històric» amb Catalunya

El candidat de Junts, en una entrevista a Europa Press, es compromet a tornar a Catalunya encara que decaigui l'amnistia si el líder del PSOE deixa el càrrec

Carles Puigdemont, a Argelers.
Carles Puigdemont, a Argelers. | David Zorrakino / Europa Press

Enviat a Argelers per l'arrencada de campanya de Junts

27 d'abril del 2024
Actualitzat a les 11:05h

Carles Puigdemont s'inclina per la continuïtat de Pedro Sánchez a la Moncloa si continua obert a un "acord històric" amb Catalunya que permeti la resolució del conflicte. En aquests termes s'ha expressat en una entrevista publicada per Europa Press aquest dissabte, en la qual ha mantingut el seu compromís de tornar pel debat d'investidura encara que decaigui l'amnistia com a conseqüència d'un hipotètic adeu del líder del PSOE arran de l'ofensiva judicial contra la seva dona, Begoña Gómez. En tot cas, l'expresident de la Generalitat assenyala que no creu que la llei es vegi perjudicada per aquest context, en la mesura que ja està "en el seu tràmit final", com remarca durant l'entrevista.

"Si hi ha un primer ministre que es diu Pedro Sánchez i que està disposat a arribar a un acord històric amb Catalunya, m'interessa que segueixi. Però es digui Pedro Sánchez o es digui com es digui", assenyala el candidat de Junts, que posa com a condició de cara a un hipotètic suport del seu partit al PSOE que s'avanci en les mesures ja acordades en el marc de la investidura. "Si està disposat a mantenir el compromís al qual hem d'arribar i arribar fins al final, no hi tenim inconvenient, però decidirem sempre amb qui negociem en funció dels compliments. Si es compleixen les coses, complirem", insisteix l'expresident de la Generalitat, que va negociar personalment la investidura.

És la primera vegada que Puigdemont es pronuncia amb detall sobre la continuïtat de Sánchez al capdavant del govern espanyol. La primera reacció va ser un tuit en el qual assenyalava que una de les vies per resoldre la situació era sotmetre's a una qüestió de confiança. En els mítings celebrats a Argelers -l'arrencada de campanya i aquest divendres amb militants vinguts de Reus i del Baix Camp-, el candidat ha ironitzat amb el fet que a la política s'hi ha de venir "plorat de casa". També han existit crides sobre "no espanyolitzar la campanya", per evitar que la decisió del president del govern espanyol interfereixi en la campanya de Junts, molt centrada en criticar el PSC.