Puigdemont treu pit per «plantar-se sense tremolors» davant dels «desafiaments» de la CUP

El president de la Generalitat, en un sopar amb 425 persones organitzat pel PDECat de Barcelona, sosté que el Govern és "estable" i no s'ha convertit en un "Dragon Khan" | Manté que la formació hereva de Convergència és "garantia d'èxit" del procés sobiranista

22 de desembre del 2016
Actualitzat el 23 de desembre a les 7:23h

Carles Puigdemont, amb el nou logo del PDECat. Foto: PDECat


El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest vespre en el sopar de Nadal del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) de Barcelona que la cimera pel referèndum de demà servirà per "explicar al món" que el que uneix els catalans és, precisament, la consulta vinculant. Més endavant, sense citar-los directament, el dirigent nacionalista ha assegurat que la formació hereva de Convergència s'ha "plantat sense tremolors" davant de determinats "desafiaments" que ha plantejat la CUP durant la legislatura.

El màxim dirigent català ha destacat també el grau "d'estabilitat" d'un govern "on no tothom ve de la mateixa cultura política". "Ningú diu que som un Dragon Khan", ha apuntat Puigdemont, que ha volgut apel·lar a la força del PDECat que ser "garantia" d'èxit en clau de procés sobiranista. "Us necessitem moltíssim", ha apuntat a l'hora de demanar que es facin més associats. Segons el president, els hereus de Convergència estan tenint l'habilitat de posar "cara de normalitat" davant d'una situació "excepcional" com la que es viu en aquesta etapa política.

Present i futur

Puigdemont ha destacat que el PDECat està "d'estrena" per fer l'arrencada "que li cal a aquest país". El president ha destacat que el Govern ha estat capaç de tirar endavant els pressupostos i ha determinat que la cimera per al referèndum de demà és important "per explicar al món què uneix a tots els catalans". "En aquest país volem decidir les coses votant, per saber si som una majoria o no. Estem en un moment especialment important perquè el partit estigui preparat", ha assenyalat el dirigent nacionalista.

"Hem vingut a servir el país, i això no ho hem perdut mai de vista", ha apuntat Puigdemont, que ha destacat el "protagonisme essencial i definitiu" per "recuperar espais" que ha de fer el PDECat en els propers temps i en el passat. "Ens n'hem de sentir orgullosos", ha reivindicat el màxim dirigent de la Generalitat. "Hem de posar el nostre talent al servei de la construcció d'un país que només depèn d'ell", ha apuntat.


"Alternativa" a Colau amb primàries

L'encarregada d'obrir l'acte ha estat Mercè Homs, presidenta del PDECat a Barcelona, que ha ressaltat que hi ha una "alternativa" possible a la capital catalana en contrast amb l'actual govern municipal. "Els que veritablement feu gran aquest partit sou la gent que no demana res a canvi", ha determinat Homs, que ha recordat que l'any vinent hi haurà primàries per escollir candidat a Barcelona. Els aspirants a succeir Xavier Trias són el conseller de Cultura, Santi Vila, i l'actual home fort del grup municipal, Joaquim Forn. "Hem de desacomplexar-nos i sortir a jugar", ha ressaltat.

El conseller més aplaudit ha estat el d'Interior,  Jordi Jané, en el punt de mira de la CUP per les detencions dels activistes de la CUP que van cremar fotos del rei durant l'Onze de Setembre. La consellera de la Presidència, Neus Munté, i el d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, també han assistit al sopar. "Per fi aquest nou partit té nom, té logo i estem preparadíssims", ha assenyalat Homs en la seva intervenció. "Hem de lluir marca i partit. Hi ha gent que fa un any i mig que ens espera, des que vam perdre les eleccions. Des de l'1 de gener encara hi serem més", ha assegurat.