En directe

Carles Puigdemont torna a Barcelona per la investidura de Salvador Illa, en directe

La sessió que ha de fer president el candidat del PSC podria ajornar-se o suspendre's si l'expresident és detingut en el seu camí cap al Parlament

Puigdemont i Illa, els protagonistes del dia
Puigdemont i Illa, els protagonistes del dia | Disseny d'Aleix Pérez
Redacció
08 d'agost de 2024, 09:45
Actualitzat: 10:01h

L'aspirant a la presidència, Salvador Illa, ja és a l'hemicicle

El candidat del PSC a la presidència del Parlament, Salvador Illa, ja és assegut al seu escó a l'hemicicle de la cambra catalana, just darrere de Pere Aragonès. Els diputats de Junts no hi són presents.

El president del Parlament, Josep Rull, entra a l'hemicicle del Parlament

El president del Parlament, Josep Rull, ja és a l'hemicicle de la cambra catalana, on se senten els timbres per cridar els diputats. Encara hi ha incertesa sobre si el ple d'investidura de Salvador Illa se celebrarà.

Comencen a entrar diputats a l'hemicicle

A menys de deu minuts de l'inici del debat d'investidura de Salvador Illa, els diputats de Junts ja són dins de l'hemicicle sense Carles Puigdemont, que en aquests moments es troba il·localitzat. 

La celebració d'aquest debat d'investidura encara és a l'aire, malgrat que queden pocs minuts per l'inici d'aquest.

Escridassades entre manifestants independentistes i espanyolistes

Un fort dispositiu policial separa els independentistes que han baixat fins al Parc de la Ciutadella de la manifestació de Vox. Crits de "Puigdemont president", "entrem al Parlament" i escridassades a l'extrema dreta: "Fora feixistes dels nostres barris".

Unes 3.500 persones segons la Guàrdia Urbana han abrillagat Puigdemont a la seva arribada a Barcelona

Unes 3.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, han acudit aquest dijous a la concentració convocada a les 8:00 del matí prop del Parlament al passeig Lluís Companys de Barcelona per abrigallar l'expresident Carles Puigdemont. Amb nombroses banderes independentistes i samarretes amb diferents lemes, els congregats han cridat consignes a favor de la independència o com "Puigdemont, el nostre president".

“Obriu les portes del nostre Parlament”: el crit dels manifestants davant la ciutadella

Els mobilitzats pel retorn de Carles Puigdemont es troben a hores d’ara concentrats davant del parc de la Ciutadella, totalment blindat per la policia arran de la investidura de Salvador Illa. “Obriu les portes del nostre Parlament”, criden. Puigdemont fa minuts que no apareix. Informa Carme Rocamora i Seguí

La comitiva de Junts entra al Parlament sense Puigdemont

La comitiva de Junts, acompanyada dels expresidents Artur Mas i Quim Torra, ha entrat al Parlament sense la presència de Carles Puigdemont. Al diputat Joan Canadell se li ha sentit dir la frase "no hi ha investidura".

Incredulitat i versions contradictòries entre els manifestants per la desaparició de Puigdemont

Alguns asseguren que Puigdemont està baixant cap al Parlament envoltat de simpatitzants i d'altres, que ha marxat cap a una altra banda. En realitat, ningú l'ha vist des que ha baixat de l'escenari.

Boye i Matamala entren per l'únic accés a la Ciutadella sense Puigdemont

L'advocat de l'expresident Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, i el seu amic Josep Maria Matamala, han entrat per l'únic accés a la Ciutadella sense el líder moral de Junts. 

Màxima seguretat a la Ciutat de la Justícia davant l'eventual detenció de Puigdemont

Els Mossos d'Esquadra blinden la Ciutat de la Justícia de Barcelona aquest dijous davant l'eventual detenció de l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, sobre qui pesa una ordre de detenció després que el jutge que instrueix el procés al Tribunal Suprem, Pablo Llarena, hagi rebutjat amnistiar el delicte de malversació.

El més llegit