Salvadó: «Mai he parlat de bases de dades fiscals amb Santi Vidal»

El secretari d'Hisenda assegura que s'han cenyit sempre al marc competencial

El secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, durant la compareixença d'aquest dimecres
El secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, durant la compareixença d'aquest dimecres | Parlament
15 de febrer de 2017, 17:25
Actualitzat: 18:57h
Després de la compareixença del vicepresident Oriol Junqueras per donar explicacions sobre les polèmiques afirmacions de l'ex-senador Santi Vidal, ha estat el torn del secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, a la comissió d'Economia. Com ha fet el vicepresident, Salvadó s'ha desmarcat del jutge: "Les afirmacions de Vidal no són correctes. Mai he parlat de base de dades fiscals amb Santi Vidal". Ha defensat, a més, que sota el seu mandat no s'ha fet res fora del marc competencial. De fet, ha explicat que des de que van arribar al Govern van demanar que s'aturés "qualsevol campanya de pagar impostos" que no són de la Generalitat. "Pagar impostos no és voluntari, és una obligació", ha sentenciat.

El secretari d'Hisenda s'ha cenyit fil per randa a l'argumentari de Junqueras. Ha insistit que només es disposa d'aquelles bases de dades generades al llarg dels anys fruit de les competències en matèria fiscal que té Catalunya. És a dir, per la gestió dels impostos propis aprovats i per la gestió dels impostos cedits per part de l'Estat espanyol. Salvadó ha explicat que fins ara s'ha "netejat la base de dades" i que, per tant, no s'ha alimentat amb nova informació. L'objectiu, ha dit, és fer una "profunda transformació" de l'administració tributària que viurà un "salt qualitatiu" a partir del setembre.

De la mateixa manera que ho han fet amb Junqueras, els grups de l'oposició han demanat explicacions a Salvadó sobre les afirmacions de Vidal. Ciutadans i PSC han recordat a Salvadó que no pot prometre que a partir del setembre es recaptaran tots els impostos perquè l'Agència Tributària de Catalunya "no té ni les bases de dades ni els recursos humans" per fer-ho. Catalunya Sí que es Pot ha demanat a Salvadó que "digui el mateix" que diu en seu parlamentària quan fa "gires patriòtiques". El PP, per la seva banda, ha recordat al Govern que de legalitat "només n'hi ha una", l'espanyola, i han considerat que les afirmacions de Vidal "segurament tenen fonaments".