Sánchez situa les eleccions espanyoles el 2027: «Guanyarem a Feijóo, Vox i Alvise»

El president del govern espanyol, en la primera sessió de control després de les eleccions europees, anuncia un paquet de mesures vinculat a la qualitat democràtica abans que acabi l'estiu

Pedro Sánchez, aquest dimecres al Congrés.
Pedro Sánchez, aquest dimecres al Congrés. | Europa Press
12 de juny del 2024
Actualitzat a les 9:32h

Les eleccions espanyoles seran el 2027 i Pedro Sánchez s'hi presentarà per guanyar Alberto Núñez Feijóo, Santiago Abascal i Alvise Pérez. Aquest és el missatge que ha traslladat el president del govern espanyol en la primera sessió de control després de les eleccions europees, que el PP va guanyar amb dos escons més que el PSOE en un context de fortalesa de la dreta i de l'extrema dreta. Sánchez ha reiterat l'argumentari contra la "internacional ultradretana", i ha vaticinat que "tornaran a perdre" quan hi hagi comicis a Espanya. Uns comicis que, tot i les especulacions de les últimes setmanes, ha volgut situar d'aquí a tres anys, que és quan toquen per calendari.

"Vostè i els seus estan acorralats per casos de corrupció, i els seus aliats estan caient. Sé que em parlarà de la dreta i la ultradreta, del fang i de Franco, però la realitat continuarà igual", ha arrencat Feijóo, que ha posat de manifest que no ha "d'eternitzar" allò que ja és "inviable". "Aplicar la llei d'amnistia no serà bufar i fer ampolles, per això la va retenir. Ha estafat els votants catalans entregant la presidència del Parlament als independentistes", ha remarcat el dirigent gallec, que també ha aprofundit en el fet que Yolanda Díaz ha dimitit "una miqueta", perquè ha deixat el lideratge orgànic de Sumar però no ha abandonat la vicepresidència segona del govern espanyol ni el ministeri de Treball.

"Deixo-ho ja, pregunti als espanyols si volen un govern estable", ha indicat Feijóo, que ha preguntat a Sánchez si cedirà la presidència de la Generalitat a Puigdemont. "Enhorabona, senyor Feijóo, amb els resultats de diumenge ha aconseguit que els seus li deixin fer oposició més temps. Se li farà llarg", ha apuntat el líder del PSOE, que ha recordat que el líder del PP ha flirtejat amb la idea d'una moció de censura que hauria de tenir el suport de Junts. "Van posar en marxa la màquina del fang, però els progressistes estem al govern", ha destacat Sánchez, que ha situat els populars com a responsables de tenir dues ultradretes, en referència a Vox i a Alvise Pérez. "I el 2027 els guanyarem", ha remarcat.

Gabriel Rufián, portaveu d'ERC, ha proposat, en aquest context, votar "demà mateix" els vocals del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), i també "millorar les condicions de vida" des de l'esquerra per tal que la dreta no generi "cavernes". Sánchez ha retret als republicans haver atorgat la presidència del Parlament a Junts, però després ha estat conciliador a l'hora de buscar "governs transversals", pensant també en Catalunya. Abans que acabi l'estiu, presentarà un paquet de "qualitat democràtica", en la línia del que es desprenia de l'episodi de reflexió sobre la continuïtat en el càrrec que es va produir durant el primer cap de setmana de campanya de les eleccions catalanes.