Aquesta setmana proposem set blogs. Els hem escollit pel seu rigor informatiu i científic, però sobretot, per la independència i llibertat dels seus continguts.
1- Mi dieta cojea, de l’Aitor Sánchez, dietista nutricionista, tecnòleg alimentari. Expert en comunicació nutricional, és molt crític amb els anuncis publicitaris enganyosos i tot un expert en mites alimentaris, que desmunta en les seves xerrades.
2- Lo que dice la ciencia para adelgazar, de Luís Jiménez, ens recorda que qualsevol afirmació sobre nutrició s’ha de sustentar amb l'evidència científica. En el seu blog ens explica amb un llenguatge divulgatiu els resultats dels estudis científics més actuals i ens ajuda a discernir quins són els estudis de qualitat i per què. També és autor de llibres de divulgació fàcils de llegir i rigorosos a la vegada.
3- Dime qué comes, de Lucía Martínez, especialitzada en dieta vegetariana (proposa també receptes a base vegetal molt apetitoses) i en dir sempre el que pensa. Sense cap mena de dubte una veu lliure i inconformista en el món de la nutrició.
4- El Nutricionista de la general, de Juan Revenga, un gran exemple de periodisme nutricional honest, objectiu i fàcil d’entendre. És el blog que heu de llegir si busqueu una veu professional i equilibrada quan gran part de la premsa malinterpreta o manipula una notícia de nutrició amb l’objectiu d’atraure audiència (o d’agradar a algú).
5- Gominolas de Petróleo, en Papyrus ens guia entre tecnologia dels aliments, fraus i mites alimentaris amb un toc d’humor. Memorable l’entrada sobre alimentació infantil de l’estiu passat.
6- Dietética sin patrocidanores que, com el mateix nom indica, reuneix a un grup de Dietistes-Nutricionistes independents. També organitzen #jornadasDSP: una jornada científica sobre nutrició lliure de pressions i de patrocinis de la indústria alimentària.
7- Julio Basulto, dietista nutricionista especialitzat en alimentació infantil i per a dones embarassades i en lactància. Un professional lliure que no té por de criticar la professió mèdica quan no actua correctament.
Aquests professionals treballen amb la convicció que l'alimentació i la nutrició s’han de donar a conèixer al públic i als professionals amb informació actualitzada i, sobretot, sense la influència de la industria alimentaria, farmacèutica i parafarmacèutica.
Set blogs d'alimentació i nutrició que has de conèixer
Espais imprescindibles pel seu rigor científic i la seva independència informativa
ARA A PORTADA
Publicat el 08 d’abril de 2016 a les 06:26
Et pot interessar
-
Política Espanya demana tornar a abordar l'oficialitat del català a la reunió del Consell de la UE un any després
-
Política Illa solemnitza el compromís de Catalunya amb Europa i crida a abandonar la «ingenuïtat estratègica»
-
Política La Generalitat va rebre 755 queixes i 1.201 denúncies per vulneració dels drets lingüístics l'any 2024
-
Política Mantenir el català davant «l'automatisme» de canviar de llengua: neix el «Repte 21 dies»