Teresa Ribera, cap de llista del PSOE el 9-J, no recollirà l'acta d'eurodiputada

La vicepresidenta tercera del govern espanyol assegura que sempre ha estat "molt clara" en les seves aspiracions de tenir un lloc a la Comissió Europea

Teresa Ribera.
Teresa Ribera. | Adrià Costa
Redacció
26 de juny del 2024

Una de les caps de llista de les eleccions europees del passat 9-J cau de la nova Eurocambra. La vicepresidenta tercera del govern espanyol, Maria Teresa Ribera, ha afirmat aquest dimecres al ple del Congrés dels Diputats que no té intenció de recollir l'acta d'eurodiputada que va obtenir fruit de les eleccions del 26-J, on anava de número u del PSOE.

En una interpel·lació al Congrés, Ribera ha recordat que ha estat "molt clara" des del "primer dia" sobre el fet que no recolliria l'acta, i ha recordat que altres formacions han fet el mateix, citant com a exemple la candidatura de la presidenta del govern italià, Giorgia Meloni. Ribera aspira a esdevenir comissària a la Comissió Europea. El portaveu del PP, Miguel Tellado, l'ha acusat de cometre un "frau electoral".

En els comicis celebrats fa unes setmanes, Ribera va aconseguir 20 diputats pel PSOE, sent el partit amb més representació dins del grup parlamentari dels Socialdemòcrates. En clau estatal, va mantenir el cara a cara amb el PP, que van guanyar les eleccions amb 22 diputats.