Vilagrà veu «verda» la investidura de Sánchez i reclama avenços en Rodalies i dèficit fiscal

La consellera de la Presidència dona per descomptada l'amnistia però demana "més intensitat" en les altres carpetes després de reunir-se amb CCOO, UGT i Foment

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, aquest dimecres.
La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, aquest dimecres. | Aina Martí / ACN
Nació
18 d'octubre de 2023, 13:05
Actualitzat: 13:13h
La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, assegura que la negociació per a la investidura de Pedro Sánchez encara està "verda o molt verda" com perquè es pugui plantejar un ple al Congrés per sotmetre-la a votació. En roda de premsa des del Palau de la Generalitat després de reunir-se amb CCOO, UGT i Foment, i també amb la consellera d'Economia, Natàlia Mas, Vilagrà ha reclamat que s'obrin de "manera més intensa" la carpeta de l'autodeterminació i la del benestar de la ciutadania, que inclou el traspàs de Rodalies i el dèficit fiscal. Segons ha insistit la consellera, l'amnistia es dona per descomptada, però cal avançar en els altres temes. En aquest sentit, ha afegit que, per al Govern, són importants les tres carpetes i que volen aconseguir-les totes.

Després de la reunió, també UGT i CCOO han explicat que durant la trobada han reiterat la necessitat que Catalunya avanci amb "pressupostos socials". Els sindicats han demanat "doblar els esforços per optimitzar la gestió dels recursos pressupostaris" i treballar en mesures que redueixin la desigualtat. En la mateixa trobada han reclamat aprofundir en la informació sobre la falta de finançament denunciada pel Govern i el traspàs de Rodalies. 

Aragonès al Senat


En la mateixa roda de premsa, Vilagrà ha explicat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, farà dijous la seva intervenció per defensar l'amnistia a la Comissió de Comunitats Autònomes del Senat i després marxarà sense quedar-se a escoltar els presidents autonòmics del PP. Segons ha dit Vilagrà, el president té "temes d'agenda" fora de la cambra alta. La consellera de la Presidència també ha argumentat la presència d'Aragonès perquè "les reivindicacions territorials s'han d'expressar amb força". "Hem volgut ser-hi per ocupar l'espai. No ens fa por anar al Senat", ha afegit.

Sense donar gaire detalls, la consellera Vilagrà ha donat per fet que Aragonès farà aquest dijous una defensa de l'amnistia, de l'autodeterminació com a mecanisme de resolució del conflicte, i també reivindicarà que cal millorar la situació de la ciutadania. Només està previst que hi acudeixin els caps dels governs autonòmics del PP.