Xavier Trias deixarà la política aquesta mateixa setmana: així s'acomiadarà de Barcelona

L'exalcalde, acompanyat dels regidors de màxima confiança, visita Puigdemont a Waterloo per posar el nou equip municipal "a disposició" de l'expresident

Xavier Trias, en imatge d'arxiu
Xavier Trias, en imatge d'arxiu | Ricard Novella
22 de juliol de 2024, 14:27

L'actual líder de Junts a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, deixarà de ser-ho quan s'acabi la setmana. Ja havia anunciat la intenció d'acomiadar-se aquest juliol, abans de marxar de vacances, i el regidor barceloní avui ha fet una publicació a les xarxes socials per refermar que aquest és el seu últim dilluns al capdavant del grup municipal. Apartar-se del consistori també voldrà dir, de retruc, deixar la política institucional. La seva última setmana com a cap de files juntaire l'ha iniciat, a més, amb un moviment simbòlic. S'ha desplaçat fins a Waterloo, a Bèlgica, fins a la residència de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, per començar a treballar els canvis que es pruidiran a l'equip de Junts a l'ajuntament de la capital catalana.

Encara amb la incògnita de quin i com serà el relleu, qui ha acompanyat Trias en la seva visita a Puigdemont han estat els noms més vinculats a la tasca municipal dels darrers anys: Neus Munté i Jordi Martí, els seus números dos i tres a les últimes eleccions municipals. També hi havia Joan Rodríguez, el coordinador del grup municipal i també regidor. La visita s'ha fet per posar l'equip "a disposició" de l'expresident "en la nova etapa que obre el grup"

El comiat formal, però, tindrà lloc aquest divendres en el plenari municipal. Trias prendrà la paraula i s'acomiadarà formalment, per posar fi a una etapa en què el líder de Junts havia anunciat que marxaria en diverses ocasions. L'enrevessat escenari polític dels darrers mesos -des de la investidura de Pedro Sánchez fins a la convocatòria avançada d'eleccions catalanes- ho han anat retardant. Ara, però, està previst que acabi de deixar lligats els últims detalls interns i marxi aquest divendres, tot deixant l'acta de regidor. 

Posa fi així al seu pas per l'Ajuntament. Un consistori que va arribar a liderar com a batlle (2011-2015) amb Convergència i Unió (CiU) i que podria haver tornat a governar, ja que va ser el guanyador dels últims comicis locals. Tanmateix, les seves aliances no van arribar a una majoria absoluta que sí que va aconseguir Jaume Collboni (PSC) amb els vots dels comuns i el PP. Ara, a punt de fer 78 anys, Trias prepara l'adeu definitiu.