Yolanda Díaz carrega contra els empresaris espanyols que es van reunir amb Milei

La CEOE rebutja "profundament" les declaracions del president de l'Argentina contra Begoña Gómez i recorda que l'estat espanyol és el principal inversor europeu del país sud-americà

Javier Milei, en l'acte d'ultradreta
Javier Milei, en l'acte d'ultradreta | Europa Press
Redacció
20 de maig del 2024
Actualitzat a les 10:42h

Riuada de reaccions a les paraules de Javier Milei contra Pedro Sánchez i la seva dona, Begoña Gómez. Unes declaracions de les quals no es pensa disculpar. El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha rebutjat "profundament" les paraules del president de l'Argentina, Javier Milei, contra el president del govern espanyol i la seva parella, a qui el mandatari argentí va acusar de "corrupta" aquest diumenge en un acte organitzat per Vox.

"Són declaracions fora de to, que no corresponen a un missatge diplomàtic", ha dit el líder de la patronal espanyola en una entrevista a la Cadena SER. "No era el lloc", ha agregat. Garamendi ha ressaltat les relacions econòmiques entre els dos països i ha assegurat que Espanya és "el principal inversor europeu a l'Argentina". "Hi ha una cosa molt important que últimament falla, que és la lleialtat institucional", ha sentenciat.

En la mateixa línia econòmica, la vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha criticat els empresaris espanyols que es van reunir aquest cap de setmana amb el president argentí. En declaracions abans de participar en un esmorzar informatiu, Díaz, ha lamentat "que l'empresariat espanyol hagi acompanyat Milei tot i saber que no és la primera vegada que insulta el govern espanyol i del que diria".

"Crec que ha estat un greu error", ha sentenciat. Entre els empresaris que es van reunir dissabte amb Milei a Madrid hi havia representants de Telefónica, Santander, BBVA i Mapfre.

El PP ho considera sobreactuat

Per la seva banda, el Partit Popular no comparteix l'enfocament de les declaracions de Milei -acompanyat de Vox i la ultradreta internacional-, però ho considera tot plegat una sobreexcitació. La cap de llista del PP a les eleccions europees, Dolors Montserrat, ha qualificat de "sobreactuació" la polèmica entre Espanya i l'Argentina per l'insult de Milei a la dona de Pedro Sánchez.

"Es tracta d'una sobreactuació d'uns i altres de cara a les eleccions del 9-J", ha afirmat Montserrat aquest dilluns en una entrevista a 'La Xarxa'. "Un ministre espanyol va dir que Milei es drogava i ara ell contraataca", ha recordat la cap de llista del PP, que ha receptat "respecte institucional i moderació". "Sánchez va fer el mateix paperot en la seva reflexió de cinc dies, per tal d'ajuntar el vot de les esquerres", ha comentat Montserrat, que igualment ha retret al president espanyol "els atacs" a la dona de Feijóo o a la parella d'Ayuso.