Els hospitals de la Garrotxa, Osona i el Ripollès creen un servei únic de digestologia

El conseller Boi Ruiz beneeix una aliança estratègica que preveu compartir més serveis

Redacció
19 de desembre del 2011
Hospital de Campdevànol
Hospital de Campdevànol | Arnau Urgell
L'Hospital de Campdevànol compartirà el servei de digestologia amb Vic i Olot. Foto: Arnau Urgell

Els hospitals del Ripollès, la Garrotxa i Osona compartiran un servei únic de digestologia, en el marc de l'aliança estratègica signada el 2010 pels responsables del Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Privada Hospital Sant Jaume d’Olot i la Fundació Privada Hospital de Campdevànol. Un pacte que té com a objectiu millorar la qualitat i l’eficiència de l’atenció sanitària, el nivell de resolució dels serveis i la satisfacció dels ciutadans d’aquestes tres comarques pel què fa als serveis.
 
La reunió de seguiment del pacte, que es va fer divendres a Olot, va comptar amb la presència del conseller de Salut, Boi Ruiz. Es preveu que la col·laboració entre els tres centres s'intensifiqui amb serveis compartits d'urologia, diagnosi per la imatge i farmàcia. Actualment, els hospitals de Campdevànol i Vic ja comparteixen, per exemple, els professionals de ginecologia.

El pacte entre els tres centres sanitaris és un dels primers convenis de col·laboració establerts a Catalunya per avançar de forma conjunta en projectes de gestió compartida entre institucions sanitàries. A més, s’emmarca en el Pla de salut 2011-2015 del Departament de Salut, que té com un dels objectius prioritaris potenciar els projectes estratègics a fi de millorar la qualitat del model assistencial a través de la creació d’aliances entre centres i del treball en xarxa.
 
Mitjançant aquesta aliança estratègica, les tres institucions implicades es comprometen a participar conjuntament en accions de recerca i a col·laborar en la implantació de nous productes o serveis sanitaris, ja sigui per a solucions tecnològiques o logístiques com per a la coordinació de serveis i de professionals.