Mes culinari del xai i el bolet

Publicat el 10 d’octubre de 2005 a les 10:59
Un any mes està a punt d'iniciar-se el Mes culinari del xai i del bolet del Ripollès. Del 15 d'octubre al 20 de novembre es podrà degustar el xai del Ripollès a diferents restaurants de la comarca. Aquest tipus de xai és una raça autòctona de les nostres contrades que es caracteritza per la suavitat de la seva carn. Les pastures de les muntanyes ripolleses, fresques durant bona part de l'any, i un clima fred, han ajudat sens dubte a donar un gust únic a aquest tipus de carn.

La varietat de bolets d'aquestes terres ha estat tradicionalment un producte clau de la cuina ripollesa. El mes culinari del Xai i del Bolet pretén fomentar la producció del xai i posar a l'abast dels paladars aquests plats elaborats per diferents restauradors de la comarca.

Els menús es podran degustar en els següents restaurants:

-Restaurant El Forn, Beget

-Restaurant Hotel Terralta, veïnat El Baell

-Restaurant Can Xesc, Gombrèn

-Restaurant El Grèvol, Llanars

-Restaurant Can Calitxó, Molló

-Restaurant La Corva, Ribes de Freser

-Restaurant La Solana, Ripoll

-Restaurant La Piazzeta, Ripoll

-Restaurant Reccapolis, Ripoll

-Restaurant Casa Rudes, Sant Joan de les Abadesses

-Restaurant La Teuleria, Sant Joan de les Abadesses

-Restaurant Can Tiranda, Setcases

-Restaurant Can Jepet, Setcases

-Restaurant Ca l'Anna, Ventolà

-Restaurant Canaules, Ripoll