Al mural s’hi poden veure elements arquitectònics representatius de la vila, com són la plaça de la Lira o el pont de Ripoll (conegut popularment com a pont d’en Calatrava). També s’hi representa la natura que envolta la població.
“Estem contentes perquè aquest punt és bastant vistós, hi passa molta gent. Ha estat complicat plasmar el dibuix a escala en un mur tan gran, però estem satisfetes i contentes amb el resultat. Ha estat un repte, cap de les dues havia fet mai un mural i ens vam tirar a la piscina”, explicaven Cristina Guillamet i Clàudia Navío.
L’alcalde, per la seva banda, comentava que “ja fa alguns anys que estem incentivant que murs i façanes de la vila continguin art urbà, ja sigui amb artistes locals o internacionals. Aquest mural dona una bona imatge a una de les entrades de Ripoll”. Per a Munell, aquesta és una aposta per augmentar la riquesa cultural de la vila: “Volem que l’art contemporani s’afegeixi al recorregut cultural que es pot fer pel poble, barrejant-lo amb l’art romànic o el modernista que ja tenim, amb obres de fa 1.000 anys i algunes de fa tot just unes setmanes”.
En aquest sentit, l’Ajuntament ja està treballant per acollir de nou el festival Milestone aquest 2022, a més d’explorar altres col·laboracions amb diferents artistes.

Visió general del mural. Foto: Ajuntament de Ripoll