El Dia Mundial del Turisme tindrà dues vessants:
§Una part gastronòmica
§Una part d'aparador per tal que les empreses presentin els seus productes i/o serveis.
GASTRONOMIA
La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona vol que el Dia Mundial del Turisme sigui la plataforma de consolidació dels principals col·lectius gastronòmics vinculats a les 11 associacions que conformen la Federació.
Serà una oportunitat única perquè els col·lectius promocionin la seva cuina davant de tot el públic assistent.
Els col·lectius gastronòmics participants són:
§Aula d'Hostaleria del Ripollès del Consorci Ripollès Desenvolupament (alumnes dels Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cuina de l'IES Abat Oliba de Ripoll)
§Cuina de l'Empordanet
§Cuina Pirinenca de Cerdanya
§Grup Selva Gastronòmica
§Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà
§Grup Cuina Volcànica
Aquests col·lectius elaboraran el menú. El menú consistirà en diferents tastos preparats per cadascuna de les cuines.
El col·lectiu del Ripollès prepararà un primer plat, un segon plat i unes postres:
Primer plat:
Trumfes de la Vall de Camprodon emmascarades i carlins
Segon plat:
Cuixa de Xai del Ripollès farcida de bolets de temporada
Postres:
Mouse de mató de pastors
APARADOR SECTORIAL
Aquest dia dóna la possibilitat a les empreses proveïdores de l'hostaleria de tenir un tracte més directe amb el propi sector. La selecció de les empreses ha estat acurada. Hi seran presents les que aporten major qualitat i valor afegit als establiments. L'espai està limitat a 10 empreses.
PROGRAMA D'ACTES
12.00 h. Arribada dels participants
12.30 h. Acte institucional, breus parlaments de:
§Antoni Escudero, President de la Federació
§Ramon Ramos, President Patronat de Turisme
§Agustí Jordà, alcalde de Masarac
13.00 h. Presentació de la publicació "El català a la carta" lèxic per a restauradors i la web "Plats a la Carta"
13.30 h. Entrega de les distincions
14.00 h. Tast dinar de la Mostra de la Gastronomia gironina