Mes culinari del xai i del bolet

Publicat el 15 d’octubre de 2005 a les 10:19
Avui dissabte comença el Mes culinari del xai i del bolet del Ripollès. Des d'avui i fins el 20 de novembre es podrà degustar el xai del Ripollès a diferents restaurants de la comarca. Aquest tipus de xai és una raça autòctona de les nostres contrades que es caracteritza per la suavitat de la seva carn. Les pastures de les muntanyes ripolleses, fresques durant bona part de l'any, i un clima fred, han ajudat sens dubte a donar un gust únic a aquest tipus de carn.

La varietat de bolets d'aquestes terres ha estat tradicionalment un producte clau de la cuina ripollesa. El mes culinari del Xai i del Bolet pretén fomentar la producció del xai i posar a l'abast dels paladars aquests plats elaborats per diferents restauradors de la comarca.

Restaurants que participen al Mes culinari del Xai i del Bolet i menús que ofereixen:

Restaurant El Forn
Josep Dunyach, 9 – Beget – Tel. 972 741230
Crema de carbassa amb bolets o Paté de ceps amb
torrades o Patates farcides artesanes o Amanida de
bolets i formatge de cabra
Espatlla de xai al forn o Ànec amb peres o Bacallà amb
ceps o Peus de porc amb castanyes o Vedella amb
barreja de bolets
Flam de la casa o Crema Catalana o Mató de la casa
amb mel del país o Gelat variat
Preu: 23 €

Restaurant La Teuleria
Ctra. de Camprodon, km 15,6
Sant Joan de les Abadesses – Tel. 972 720507
Risotto amb ceps, trompetes, rossinyols, i cruixent de
parmesà
Rodó de cuixa de xai al forn, amb el seu suc,
acompanyat de bolets de temporada, pinyons i figues
confitades al Marc de Cava
Assortiment de trufes casolanes: cacau, xocolata i coco
Preu: 30 €

Restaurant La Fonda Xesc
Pl. del Roser, 4 – Gombrèn – Tel. 972 730404
Menú degustació de Xai i bolets
Preu: 35

Restaurant Reccapolis
Ctra. Sant Joan, 68 – Ripoll – Tel. 972 702106
Aperitiu de benvinguda amb copa de cava
Caneló de vedella i correjoles
Tàrtar de gambes a l'all amb amanida de tomàquet
Llom de bacallà amb poma i crema àcida de Borredà
Espatlla de xai farcida de fruita seca
Coulant de xocolata
Preu: 32 €

Restaurant La Piazzetta
Pl. Nova, 11 – Ripoll – Tel. 972 700215
Carpaccio de bacallà, pinyons i perfum d'alfàbrega
Arròs cremós amb ceps
Tros d'espatlla de xai a l'estil de la comarca
Postres de la casa
Preu: 26 €

Restaurant Casa Rudes
C/ Major, 10 – St. Joan de les Abadesses
Tel. 972 720115
Canelons farcits de bolets amb virutes de tòfona
Cuixa de xai al forn amb reducció de vi ranci
Postres de tardor
Preu: 22 €

Can Jepet
C/ Molló 13 – Setcases – Tel. 972 136104
Aperitiu de la casa
Amanida de bolets confitats i lletons de xai cruixents o
Ravioli de Foie i ceps amb formatge Parmesà
Bacallà amb ceba confitada i pil-pil de ceps o Tournedó
de xai amb salsa de prunes
Postres d'elaboració pròpia
Preu: 28 €

Restaurant Can Tiranda
Av. Ulldeter, 1 – Setcases – Tel. 972 136052
Escalivada
Espatlla de xai al forn amb bolets
Mousse de ratafia amb nous
Preu: 24 €

Hotel-Restaurant Solana del Ter
Ctra. de Barcelona, km 104 – Ripoll
Tel. 972 701062
Timbal de bolets amb cruixent de bacó i broqueta de
tres botifarres o Espàrrecs gratinats amb crema suau
de formatge o Flam de bolets de tardor a la crema
de ceps
Medallons d'anyell de Ripoll a les herbes o Anyell de
Ripoll a la planxa o Galtes de porc amb rossinyols
Pastís de formatge amb gelat de nous i xarrupet de
Ratafia o Gratinat de crema amb poma al caramel de
Calvados o Gelat de torró amb xocolata fosa
Preu: 30 €

Restaurant Ca l'Anna
Pl. de la Constitució s/n – Ventolà
Tel. 972 727260
Crema de ceps
Espatlla lligada de xai rustida
Mató i mel de la Vall de Ribes
Preu: 23 €

Restaurant Can Calitxó
El Serrat, s/n – Molló – Tel. 972 740386
Carpaccio de ceps amb oli de fruits secs amb amanida
d'escarola i encenalls de fetge d'ànec
Espatlla de xai sense feina farcida de verdures
Pastís de pomes al forn amb crema catalana
Xarrup de ratafia amb cruixent de coco
Preu: 35 €

Cafè Canaules
C/ Peixateria, 2 – Ripoll – Tel. 972 700000
Patates emmascarades amb bolets
Espatlla de xai farcida de bolets
Postres de la casa a triar
Preu: 25 €

Restaurant Hotel El Grèvol
Ctra. de Setcases s/n – Llanars– Tel. 972 741013
Petit aperitiu
Bacallà amb foie d'ànec
Llagostí amb alvocat
Rissotto amb bolets de temporada i espàrrecs verds
Tournedó de xai amb mousse de bolets al vi blanc
Bescuit d'ametlles amb figues i xocolata calenta
Preu: 38,50 €

Restaurant Hotel Terralta
Veïnat del Baell – Campelles – Tel. 972 727350
Amanida de bolets confitats amb llardons
Cuixa de xai amb menta farcida amb prunes i pinyons
Postres de la casa
Preu: 23 €

Restaurant La Corba
Ctra. de Puigcerdà Km 115 – Ribes de Freser
Tel. 972 727034
Saltejat de bolets
Mitja espatlla de xai al forn amb bolets
Postres de la casa
Preu: 27 €

Tots els preus inclouen el vi, l'aigua i el cava Freixenet