Un estudi s'endinsa en la relació entre els monestirs de Santa Maria de Ripoll i Sant Víctor de Marsella

El treball d'Antoni Llagostera es presentarà aquest diumenge al Museu Etnogràfic de Ripoll

Publicat el 08 de febrer de 2022 a les 10:02
L'etapa de relació entre els monestirs de Santa Maria de Ripoll i Sant Víctor de Marsella (segles XI i XII) ha estat poc estudiada. Malgrat que es tracta d'un dels períodes més esplendorosos de la vida d'aquests dos monestirs (construcció de la portada romànica i de l'ala romànica del claustre, enterraments de Ramon Berenguer III i Ramon Berenguer IV), se'n té una visió molt genèrica, poc acurada i sense detalls.

Com a fruit d'un treball més ampli, en els darrers exemplar dels Annals 2020 del Centre d'Estudis Comarcals dels Ripollès, s'ha publicat un treball que ofereix una visió més clara i precisa d'aquesta relació, allunyada de l'estabilitat, amb elements interessants i globals que cal tenir presents amb relació a la història monàstica medieval.

Es tracta del treball “Notes sobre la relació de Santa Maria de Ripoll i Sant Víctor de Marsella (segles XI i XII)", a càrrec d'Antoni Llagostera Fernández. La presentació es farà el proper diumenge, 13 de febrer, a les 12 del migdia, al Museu Etnogràfic de Ripoll. A més del museu, hi col·laboren el Centre d'Estudis Comarcals del Ripoll i Ajuntament de Ripoll.