El Fresc Festival de Sabadell encara l'última setmana amb les entrades gairebé exhaurides

Roger Padrós, Coral Romput, El collar de la reina i Mishima tancaran l'edició d'enguany del Fresc Festival als Jardinets

Mishima, el grup que tancarà l'edició d'enguany del Fresc Festival
Mishima, el grup que tancarà l'edició d'enguany del Fresc Festival | Fresc Festival
Redacció
08 de juliol del 2024
Actualitzat a les 12:20h

El Fresc Festival comença l'última setmana d'espectacles amb gairebé totes les entrades exhaurides. Roger Padrós, Coral Romput, El collar de la reina i Mishima seran els espectacles que desenes de persones gaudiran en aquests últims dies als Jardinets. Propostes que encara tenen alguna entrada disponible.

Avui, 8 de juliol, Roger Padrós portarà als Jardinets A contrallum, un concert sobre el despertar de l'edat adulta. En aquest concert intimista, Padrós repassarà els temes del seu últim disc. “Vivint en una societat on la pressa, l’aparença i la immediatesa són els fils que aparentment ens mouen, en aquest disc em resisteixo a pensar que aquest sigui el nostre futur”, afirma Padrós. En els 70 minuts de concert es tractaran temes com el dol, la felicitat, l'amistat, la confiança, l'autoestima, els records o el pas del temps. A Roger Padrós l'acompanyaran Jan Aygua, Marc Furncance, Ferran Alemany i Òscar Argemí. 

Demà, 9 de juliol, Pere Arquillué i Toti Soler interpretaranCoral Romput, el text de Vicent Andrés Estellés. Coral Romput és poetitzar la vida quotidiana i tots els seus alts i baixos. Toti Soler explica que Ovidi Montllor li va descobrir Vicent Andrés Estellés amb el poema Els amants. “El 1979 vaig enregistrar amb l’Ovidi Coral Romput, poema llarg i meravellós que vam estrenar al Saló del Tinell de Barcelona, on en Vicent va ser present” recorda Soler. 

Aquesta setmana també es podrà veureEl collar de la reina, amb les actuacions de Marta Pérez i Arnau Puig. Serà dimecres 10 de juliol. Aquesta comèdia se situa en l'època de la Revolució Francesa i narra uns fets que són reals encara que puguin no semblar-ho. La direcció d'Adrià Aubert a la dramatúrgia de Ricard Farré i el mateix Arnau Puig vol ser un treball artesà i acurat per endinsar-se en una farsa que es pot veure en els escenaris per primera vegada. L'obra es va estrenar al teatre Akadèmia i aquesta setmana aterra a Sabadell.

El tancament, a càrrec d'un dels grups catalans amb més trajectòria

El tancament del festival, dijous a les 21 h anirà a càrrec de Mishima, el grup liderat per David Carabén. Aquesta és la segona vegada que la banda actua al Festival d'Estiu de Sabadell, on ho va fer el 2019. El concert serà un repàs a una trajectòria de gairebé 25 anys i 9 discs. La banda afirma que serà una vetllada “farcida de cançons com rastres de pintallavis, que parlen del declivi de l’home públic, aquell que trucava a casa, recollia les fotos i pagava la multa, però que mantenia la set tota la vida; cançons que ens van ensenyar l’ordre i l’aventura, que no existeix l’amor feliç, que l’ànsia cura i que ho som tot i res. Una manera molt personal d’entendre el rock, allà on es troba amb la chanson, Tin Pan Alley i l’indie, que —nou discs d’estudi i centenars de concerts després— ha jugat un paper crucial en la renovació de la música popular a casa nostra”.

Amb això es tancarà l'edició del 2024 del Fresc Festival, que ha comptat amb espectacles com Fairfly, de la Calòrica; La Ludwig Band en concert, la música de Clara Peya a Corsé o l'humor del Peyu amb La niña bonita.