Mahou San Miguel fitxa un cerveser artesà de Sabadell

Sami Claret és propietari de la cerveseria Olut, del centre de la ciutat | La firma vol que desenvolupi productes vinculats amb la cervesa artesana a les seves instal·lacions de Guadalajara

Sami Claret, a la cerveseria Olut
Sami Claret, a la cerveseria Olut | Albert Segura
Norma Vidal
03 de juliol del 2016
Actualitzat a les 7:56h
La cervesera Olut, al centre de Sabadell, ha fet un gran salt gràcies a què la firma Mahou San Miguel s’ha fixat en el seu producte. La firma Mahou San Miguel ha fitxat Sami Claret, propietari del local, perquè desenvolupi projectes vinculats amb la cervesa artesana, tot plegat gràcies al projecte Nómada Brewing, que ha desenvolupat juntament amb el seu company Javi Aldea.
 
La iniciativa va néixer l’any 2011, quan en Sami va conèixer per casualitat i en un viatge a Vitòria en Javi, que tenia un bar. L’entesa entre els dos va donar pas a una aventura que es va convertir en Nómada Brewing, una iniciativa en què es buscaven nous sabors que es desmarquessin de la cervesa que podem trobar de manera habitual a casa nostra. "Vam crear receptes, però no teníem un lloc per a elaborar-les, així que llogàvem instal·lacions per fer-les, el que ens va permetre conèixer molta gent i ampliar la visió de què és el que agrada i què es pot experimentar", explica.
 
Els reconeixements van començar a arribar l’any 2012, quan la prestigiosa Ratebeer va situar el projecte entre les cinc millors cerveseres novells del món. De la mateixa manera, la seva primera cervesa negra, la Royal Porter, amb un 9,8% d'alcohol, va rebre la medalla de bronze en la seva categoria, i un any després, el 2013, Claret i Aldea van ser reconeguts com els millors cervesers craft de tot l'Estat.
 

Claret és el propietari de la cerveseria Olut. Foto: Albert Segura



Un salt qualitatiu
 
En el seu periple per desenvolupar les seves cerveses en obradors alients, van topar-se amb la deessa fortuna. "En una d'aquestes ocasions van venir a conèixer el nostre producte representants de Mahou San Miguel, van provar les nostres cerveses i els va agradar", detalla Claret. Concretament, van tastar algunes de les seves obres com la cervesa de maracuià, la de chili i la de paella, elaborada aquesta última amb arròs i safrà.
 
La proposta no va trigar en arribar, i els van plantejar sumar-se a la firma sense perdre l'esperit que els defineix. L’avantatge passava per disposar del seu equip de R+D+I de la companyia i les instal·lacions per elaborar la cervesa, situades a Alovera, Guadalajara. És un acord exclusiu que no s’ha fet fins el dia d’avui amb cap altre microcerveseria, en què la companyia es queda amb el 40% de Nómada Brewing i permet l’obertura comercial a nivell internacional i estatal.
 
La previsió és arribar aquest any als 50.000 litres de cervesa de barril i llançar al mercat les primeres cerveses amb ampolla pròpia, tot un pas que catapulta aquest projecte amb segell sabadellenc a tot el món.
 

La pissarra amb les cerveses artesanes. Foto: Albert Segura