​La plataforma en defensa de la residència sud carrega contra l'Ajuntament

El col·lectiu declara persona non grata el regidor Gabriel Fernàndez per la lentitud dels terminis i demana a l’Ajuntament un nou interlocutor | El regidor argumenta que es va traslladar un calendari als veïns i que al setembre es disposarà d’un estudi de viabilitat

Integrants de la plataforma per la residència
Integrants de la plataforma per la residència | Albert Segura
Redacció
26 de juny del 2018
Actualitzat el 29 de juny a les 9:30h
La residència pública per a gent gran del sud de Sabadell torna a tensar la plataforma en defensa d’aquest equipament, aquest cop amb l’Ajuntament. El col·lectiu ha ofert aquest dimarts una roda de premsa per expressar el seu malestar amb el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, a quí acusen de “faltar a la veritat” i de ser partícip del retard en l’execució de l’obra. Per aquest motiu, l’han declarat persona non grata, i demanen a l’alcalde que assigni un nou interlocutor. Fernàndez, pel seu cantó, vol evitar la confrontació, i defensa que es va comunicar al col·lectiu el calendari, que estableix que al setembre hi haurà un estudi de viabilitat de l’equipament.

La Plataforma per la Residència Pública Sabadell Sud retreu a Fernàndez que hagi atribuït a l’aplicació de l’article 155 el retard més recent vinculat amb l’equipament, unes declaracions que consideren “grotesques, una mera manipulació i un insult a la intel·ligència”, segons el seu portaveu, Manuel Navas. No obstant, Fernàndez assegura que al setembre es van enviar un seguit de propostes a la Generalitat, però amb l’empresonament de la consellera Dolors Bassa no es va poder seguir amb el projecte.

No obstant, Navas manté que la interlocució no és la correcta, i emplaça a l’alcalde, Maties Serracant, a què n’assigni un de nou amb qui tinguin més sintonia. “S’ha actuat amb arrogància, poca transparència, amb menyspreu a la plataforma, i al final se’ns han inflat els nassos i diem que prou”, expressa Navas, que assegura que ja existeix un projecte de viabilitat i fins i tot al 2010 el Govern va assignar 30 milions d’euros per a la construcció de la residència.

Els diners, però, mai no van arribar a Sabadell. L’esclat de la crisi va fer que molts dels projectes que hi havia sobre la taula es guardessin en un calaix, entre ells les de la residència, per falta de liquiditat. Fernàndez assegura que aquest argument ja se’ls ha traslladat al col·lectiu, igual com també se’ls ha explicat per escrit els passos que s’estan fent, sense que n’hagin tingut resposta.

“Treballem tècnicament per aconseguir els 150.000 primers euros per tirar endavant l’estudi de viabilitat, les coses s’han de fer amb prudència i coneixement, perquè els diners públics no es malbaratin”, expressa Fernàndez. Amb tot, evita entrar en polèmiques sobre la seva declaració de persona non grata: “Tots els ciutadans tenen dret a opinar, jo ho respecto, però el què és important és el que la gent veu que fan els responsables polítics”.