VÍDEO Juli Fernàndez estén la mà a Crida, Jxs i Podem per construir govern

ERC ha obtingut 7 regidors i veu viable poder-se entendre amb les forces al marge del PSC i de Cs

Els regidors que acompanyaran Juli Fernàndez a Sabadell
Els regidors que acompanyaran Juli Fernàndez a Sabadell | Albert Segura
27 de maig del 2019
Actualitzat a les 16:13h
Esquerra Republicana de Catalunya celebra la nit electoral de manera agredolça. Ha obtingut els millors resultats de la seva història, amb set regidors al ple, però no han estat suficients per destronar el PSC, que n'ha aconseguit deu. Ara estén la mà a les forces amb qui es podria arribar a entendre, els partits supervivents de l'escac que ha deixat fora del ple municipal dos socis de govern com ho són Sabadell en Comú i 100% Sabadell.


Des de la seu on ha aplegat militància i simpatitzants per seguir el recompte, Fernàndez celebra l'ampliació en fins a set regidors, que faran seure al ple cares noves, entre elles el president local, Santi Valls, o el regidor de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, Raúl Garcia Barroso. "Estem molt orgullosos dels resultats", ha expressat Fernàndez davant dels presents.
 

Brindis de celebració d'ERC. Foto: Albert Segura


"La ciutat avui ha dit que vol un govern honest, i que no vol un govern del 155, el 60% de la gent ha votat partits honestos que defensen els drets socials i les llibertats, i per tant, nosaltres, amb set regidors, ens comprometem a fer realitat aquest govern honest", ha expressat Fernàndez.

Per aquest motiu, obertament ha estès la mà a les forces que no formen part del bloc del 155, és a dir, la Crida per Sabadell, Junts per Sabadell i Podem Sabadell. Amb ells, podrien sumar els 14 regidors necessaris per configurar una majoria de govern alternativa. "Estem disposats a parlar amb ells, a pactar un govern des de Sabadell, per ser una ciutat referent en els drets socials i polítics", ha afegit.
 

Foto de família d'ERC Sabadell. Foto: Albert Segura


A continuació podeu consultar els resultats que han obtingut els partits a la ciutat de Sabadell:

A continuació podeu consultar els resultats a nivell de Catalunya, d'Espanya i de la província de Barcelona.