La retirada d'arbres caiguts, desplaçament de contenidors i actuacions en el cablejat, efectes del temporal

L'Escola Joanot Alisanda suspèn les classes per aquest dimarts

L'arbre caigut al barri de Covadonga
L'arbre caigut al barri de Covadonga | Ton Burgués
NacióSabadell
20 de gener del 2020
Actualitzat el 21 de gener a les 11:50h
Les principals actuacions que s'han dut a terme al llarg del dia a Sabadell relacionades amb la llevantada han tingut a veure amb el sanejament de façanes, la retirada d'arbres i branques caigudes en diferents punts de la ciutat, com ara als carrers Santa Teresa, Romeu, Alfons Sala i Ripoll, entre d'altres. 

També s'ha reparat i reconstituït cablejat i s'han reposat contenidors, que s'han desplaçat per la força del vent, per exemple, a la mateixa Gran Via, on una unitat s'ha mogut alguns metres. Tot plegat, incidències, com ha destacat el consistori, "sense gravetat". Classes suspeses 

L'Ajuntament ha informat, a través d'una piulada, que l'Escola Joanot Alisanda ha suspès les classes per aquest dimarts. Una mesura presa com a mesura de precaució, després que el vent que ha bufat amb intensitat aquest dilluns hagi aixecat part de la coberta del gimnàs. Tot i que no es podrà desenvolupar el temari amb normalitat, des del centre s'emplaça als pares que ho necessitin i ho vulguin puguin dur l'alumnat a l'edifici de l'Escola de Música, al carrer de Sant Oleguer, 75. 

Aquest dilluns també s'han cancel·lat totes les activitats programades en instal·lacions esportives municipals a l’aire lliure. Així com des d’Educació s’han donat instruccions a totes les escoles bressol i de primària del municipi perquè fessin el mateix. 
 

La caiguda de l'arbre ocupant tot el carrer Foto: Bill Phillips

 

Activació de l'alerta

Unes decisions que se sumen al l'activació del Pla de Protecció Civil Municipal en fase d’alerta. Això s'ha traduït amb la senyalització i tancament d'accessos a boscos i parcs amb risc de caigudes de branques com ara, la zona arbrada del Parc Taulí, el bosc de la Concòrdia i el de Ca n’Oriac, la plaça Taulí, el Parc de la Romeua i el Parc Catalunya.

Pronòstic de cara a dimarts i dimecres 

A partir de dimarts la precipitació serà més extensa i continuada, especialment a la meitat est i a la resta del litoral i prelitoral, alhora que la cota de neu pujarà cap els 1.000 o 1.200 metres i les nevades aniran quedant restringides al Pirineu i en altres punts de muntanya del quadrant nord-est del territori. Tot i això, al matí encara podria caure neu a cotes més baixes del prelitoral o Catalunya Central.

Els models meteorològics indiquen que aquesta situació es podria mantenir durant dimecres, amb una cota de neu que ja estaria per sobre dels 1.300 metres arreu.

Durant l’episodi sencer, les acumulacions de precipitació més importants es preveuen a la meitat est i a la resta del litoral i del prelitoral. En aquestes zones els registres de pluja podran superar els 100 mm i localment els 200, especialment a punts de l’interior del quadrant nord-est on, a més, es podran acumular més de 20 cm de neu per sobre dels 1.000 metres, així com a la zona del Massís del Port. A més, al Pirineu i al Prepirineu Oriental, així com a la serralada Transversal, es podran acumular més de 50 cm de neu nova per sobre dels 1.400 metres i més d’un metre i mig per sobre dels 2.000 metres.