GRÀFIC El Taulí assoleix el miler d'altes per coronavirus

Moren vuit persones en les últimes 24 hores i ja hi ha més defuncions que pacients a planta

L'Hospital Parc Taulí
L'Hospital Parc Taulí | Albert Hernàndez
21 d'abril del 2020
Actualitzat a les 19:59h
L'Hospital Parc Taulí ha arribat aquest dimarts al miler d'altes per coronavirus, des de l'esclat de la pandèmia i després que en les últimes 24 hores se n'hagin registrat 42. Un creixement que s'ha complementat per la reducció generalitzada de pacients, 27 en total, segons ha informat l'hospital. 

D'aquesta manera, des de que va superar el mig miler d'altes, el passat 9 d'abril, en 12 dies s'ha arribat aquestes 1.000, que suposa una mitjana de 41 al dia. Una xifra més alta que els 13 dies precedents, al voltant de les 36.  

La rebaixa d'usuaris ha estat generalitzada: a planta 18 menys, que deixa el nombre total en 254; a l'UCI, dos menys i fa que n'hi hagi 52 i a l'Hotel Verdi que té set menys i ha situat la xifra en 41. Una disminució en aquests tres sectors que es reprodueix per tercera vegada, tots ells a l'abril, els dies 10 i 14, dimarts passat.  
 

Especialment significativa ha estat la reducció de pacients a l'equipament hoteler de la ciutat, que encadena vuit dies que no n'incrementa. El passat dia 11 va pujar en deu, arribant a un total de 84, i des d'aleshores ha anat registrant igual o menor persones.

De fet, el Gran Hotel Verdi, des de que va passar acollir usuaris, el passat 29 de març, ja ha acumulat més dies descongestionant el seu espai que rebent pacients: 11 davant nou, respectivament. Les altres dues jornades, la xifra no s'ha alterat.   

En relació a les defuncions per la Covid-19, se n'han registrat vuit en les últimes 24 hores, i això fa que se situïn en 277. Ja hi ha més morts que persones a planta, situació que encara no s'havia produït.