El Síndic obre una actuació d'ofici per les «greus mancances» de seguretat dels jutjats

A més dels problemes de climatització s'hi han afegit les de seguretat sanitària

Els jutjats de Sabadell
Els jutjats de Sabadell | ACN
Redacció
22 de juny del 2020
Actualitzat a les 10:44h
El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha obert una actuació d'ofici per les "greus mancances" de seguretat dels jutjats de Sabadell. Així ho ha decidit després que la setmana passada visités les instal·lacions i es reunís, de forma online, entre d'altres, amb la jutgessa degana, Glòria Pérez; la Fiscal Cap de Sabadell i Cerdanyola, Neus Pujal, l'alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés; la síndica de Sababadell, Eva Abellan, i membres del Col·legi de l'Advocacia de Sabadell (ICASBD). 

Entre les queixes rebudes és que a les dependències judicials "no es compleix amb les necessitats de prevenció per la Covid-19" per la "manca" de mampares, EPIs, senyalització i manca de ventilació, entre d'altres. Unes noves problemàtiques que s'afegeixen, el "greu problema de la climatització", que des de fa anys reclamen els treballadors

En aquest sentit, s'ha assenyalat la "impossibilitat que el nou aire condicionat s'instal·li abans del mes de setembre o octubre", malgrat que hi hagi aprovada una partida de 3,1 milions per un canvi total. .

Per això, s'ha posat èmfasi en la "necessitat" d'un nou edifici judicial. Farrés ha remarcat que des del consistori s'ha ofert la cessió d'uns terrenys al Govern, precisament davant on es troben els actuals jutjats.