Salut destina 40 milions d’euros per «modernitzar i ampliar» la capacitat d’assistència del Taulí

Hi haurà més d’un centenar de llits i augmentarà la capacitat quirúrgica

L'Hospital Parc Taulí
L'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
17 de desembre del 2020
Actualitzat a la 13:28h
El Departament de Salut ha reservat 40 milions d’euros per “modernitzar i ampliar” la capacitat d’assistència de l’Hospital Parc Taulí, així ho ha indicat la consellera de Salut, Alba Vergés, en la presentació d’un pla de millora per al centre hospitalari. I es traduirà en més d’un centenar de llits i la possibilitat de fer unes 3.000 intervencions més.
 
Unes projeccions que arribaran per dues bandes: la creació d’un edifici polivalent -de quatre plantes- i la “reformulació” del Frontal Gran Via, tal com ha definit el director del CatSalut, Adrià Comella. En total, 8.000 metres quadrats que suposaran guanyar-ne gairebé un 20% més, dels quals una mica més de 5.000 aniran cap aquest nou espai.
 
Aquest edifici que, com ha apuntat Comella, s’espera que entri en funcionament la tardor vinent, perquè es farà la licitació per la via d'urgència, comptarà amb una planta baixa de recepció amb possibilitat d’acollir urgències; una primera planta on hi aniran 35 llits UCI, semicrítics i d’hospitalitzacions i una segona i tercera, on s’instal·laran 70 llits de curta estada d’urgències.  
 

El nou espai habilitat a l'Hospital Parc Taulí Foto: Hospital Parc Taulí


Es tracta d’un model, ha recordat Vergés que funciona "com a satèl·lit" i s'afegirà a uns altres cinc hospitals ja anunciats, el de Bellvitge, Arnau Vilanova de Lleida, el Moisès Broggi de Sant Joan Despí, la Vall d’Hebron i el Germans Trias i Pujol. La titular de Salut ha subratllat que ha servit de “resposta urgent amb la vocació que quedi a la llarga i doni suport als hospitals”, i és que Comella ha pronosticat que serveixi "per als propers 50 anys". 

Sis quiròfans més

Ha detallat que el Taulí creixerà un 60% la seva capacitat quirúrgica amb sis quiròfans i 20 llits d'UCI. "El Taulí entrarà en una altra dimensió, la que li correspon", ha reblat. Tot plegat, però, com ha puntualitzat no arribarà fins a finals de 2023 o principis de 2024, ja que entre 2022 i 2024 es faran les actuacions sobre el Frontal Gran Via, uns 2.200 metres quadrats, i en el mateix període sobre les actuals urgències per acomodar les noves millores. 

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha dit que és "un moment d'alegria per a la ciutat", perquè "sempre s'havia necessitat d'aquesta inversió". Ha celebrat que suposarà "reduir les llistes d'espera". 

Hospital Temporal Vallès Salut 

Comella ha assenyalat que l'Hospital Temporal Vallès Salut, construït a l'abril, sobre la pista coberta d'atletisme, seguirà fins al mes de juny, "no tenim cap interés d'allargar-ho", ha remarcat. El director del CatSalut ha destacat que l'equipament "és el millor de tots" que s'ha desplegat per afrontar la lluita contra la Covid-19 i ha expressat que sortosament "no s'ha hagut d'activar".