L'activista David Fernández, Roger Mas i les «Accions de resistència» de Susanna Barranco, al Fresc Festival

Se sumen als noms ja coneguts d'en Peyu, Alberto San Juan i Beth, a més d'una aposta pel talent local

Imatge d'arxiu de l'amfiteatre, on tindrà lloc l'edició d'enguany
Imatge d'arxiu de l'amfiteatre, on tindrà lloc l'edició d'enguany | Juanma Peláez
NacióSabadell
20 de maig del 2021
El Fresc Festival 2021, la quarta edició d'aquest certamen d'estiu, torna enguany i aquest dijous s'ha donat a conèixer el programa complet. L'exdiputat de la CUP David Fernández, l'artista Roger Mas i l'obra Accions de resistència de Susanna Barranco, guardonada amb el premi BBVA de Teatre 2020 al millor muntatge, són algunes de les 18 propostes que recull l'agenda. 

Uns noms que se sumen als d'en Peyu, Alberto San Juan i la cantant Beth, els primers que l'organització va donar a conèixer. "Mantenim les tres línies: música, teatre i paraula", ha expressat el director de la Fundació 1859 Caixa Sabadell -impulsora i organitzadora del festival-, Joan Carles Sunyer, i ha seguit "volem consolidar i ho volem mantenir". Sunyer ha recordat l'homenatge al personal essencial en l'obertura de la cita, que serà La Vella Dixieland, un concert de celebració dels 40 anys que s'havia de presentar l'any passat.

Una desena d'espectacles que passaran per l'amfiteatre dels jardinets de l'Espai Cultura del 27 de juny al 17 de juliol. Donarà el tret de sortida l'humorista Peyu amb El gallardo español i tancarà, també amb una obra de teatre, El bon policia de Santiago Rusiñol que interpreten Ricard Farré i Arnau Puig.

L'activista Davd Fernández farà una selecció de l'obra de l'escriptor italià Erri de Luca amb La Força incendiària de les paraules (7 de juliol). Estarà acompanyat per la música de la sabadellenca Lu Rois. Una de les tres propostes de la secció paraula del Fresc Festival, que també tindrà a l'artista Dolo Beltrán, amb Vull les olives (30 de juny), una reinterpretació de diversos poemes acompanyada per la música d'Ana Carner.  

Retorns i estrenes

Roger Mas torna, tal com ha dit Sunyer, a Sabadell i ho farà el 6 de juliol, així "com un clàssic": la Cobla Mediterrània el 12 de juliol. Dues cantants presentaran nou treball, Beth amb Origen (1 de juliol), després de set anys sense publicar cap disc, i Gemma Humet, amb Màtria (15 de juliol). En la secció teatral ha destacat la proposta de Susanna Barranco "amb un monòleg crític i una reflexió sobre la incertesa" actual.

Talent KM 0

Dins l'oferta, el director de la Fundació 1859 Caixa Sabadell ha posat l'accent en l'aposta pel talent local, amb Van Gogh (8 de juliol), personatge al qual dona vida l'actor Jaume Garcia, que actualment, està en cartell al Teatre Gaudí, a Barcelona. I El muntaplats (11 de juliol), de la companyia Al Galliner, un títol que es va estrenar a la ciutat fa uns mesos.

En total, 18 cites, la meitat de les quals seran de música, sis de teatre i tres de paraula. "Una programació eclèctica", ha definit Sunyer i ha garantit el compliment que hi hagi de les mesures sanitàries "en cada moment", a la vegada que ha celebrat que es passi d'un aforament del 50 al 70%, ja que ajudarà al certamen "d'iniciativa privada i que suposa un gran esforç organitzar", ha subratllat.