Plantada «la llavor» per crear el futur Campus de Ciències de la Vida i la Salut a l'Artèxtil

Ajuntament de Sabadell, UAB, Taulí i FUNDIT escenifiquen l'acord per impulsar el projecte de recerca, innovació, formació i econòmic a l'antic espai fabril

La signatura del projecte a quatre bandes
La signatura del projecte a quatre bandes | Albert Hernàndez
08 d'octubre de 2021, 14:13
Actualitzat: 15:15h
L'Ajuntament de Sabadell, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí (CSPT) i la Fundació FUNDIT-ESDi han plantat "la llavor" per crear el que ha de ser el Campus de Ciències de la Vida i la Salut a l'Artèxtil, tal com ha expressat l'alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés. "Dia d'inici molt important", ha manifestat i és que en aquest espai, així com en l'eix Gran Via -on es troba-, s'espera que es "generi coneixement", a més, "d'activitat econòmica".

Aquest antic referent fabril acollirà gran part del nou grau d’Infermeria que s’impartirà a Sabadell. El rector de la UAB, Javier Lafuente, ha estimat que d'aquí a uns "dos anys puguin venir estudiants a Sabadell", encara que està a l'espera, tal com ha puntualitzat, del nombre de places que destini Salut aquest ensenyament. D'altra banda, permetrà “consolidar” l’oferta formativa del Taulí, tal com ha dit la presidenta del CSPT, Mariona Creus.

Totes les iniciatives en aquest espai donaran forma el que serà el Campus Urbà de Ciències de la Vida i la Salut, que estan per definir-se i es treballarà al voltant d'aquest sector, així com l'economia de les cures. Lafuente ha remarcat el compromís per apostar per la capital vallesana, on"intensificarem i augmentarem" la formació amb el Taulí com a referent.

El Taulí, a més, com a propietari de les naus Bosser apostarà per la recerca amb la instal·lació de laboratoris i també per acollir empreses. Igual que la suma de l’ESDi amb innovació tecnològica i suport a les Pime. En definitiva, pretén sumar els potencials dels quatre signants.

”Recuperem el que ens van treure”
Creus ha explicat que entre octubre de 1966 i juny de 1979 -data en que les universitats van regular aquest ensenyament- es va impulsar l'Escola d'Infermeria Epione, que va atorgar 579 títols i es va especialitzar en Pediatria. El municipi tenia “manca d’infermeres i el Taulí creixia, igual que ara”, ha apuntat. Per això, ha subratllat que “recuperarem el que ens van treure”.


Els gairebé 7.600 metres quadrats construïts de superfície de l'Artèxtil per aquest projecte es dividiran, sobre el paper, en pràcticament 7.000 als graus d'Infermeria i Medicina, així com biblioteca, espais comuns i restauració. I una mica més de 500 a viver d'empreses i empreses.