Aliança transversal per garantir una ocupació digna i de qualitat a Sant Cugat

L'acord busca promoure el desenvolupament autònom i l'empoderament de les persones; fomentar un teixit productiu responsable; i la transformació del sector com a motor de la transició digital, ecològica i sostenible

Imatge de la signatura del pacte a la sala de plens
Imatge de la signatura del pacte a la sala de plens | Aj. de Sant Cugat - Albert Canalejo
Redacció
10 de març de 2023, 17:28

Aquest matí, la sala de plens de l'Ajuntament ha estat l'escenari on s'ha produït la signatura del Pacte per l'Ocupació Digna i de Qualitat de Sant Cugat. Un compromís que, pres de la mà dels principals agents econòmics i socials de la ciutat, busca promoure la "plena ocupació de qualitat" al municipi. 

Així doncs, sota la premissa que la cocreació de futures polítiques ha de partir de la iniciativa mancomunada, l'acord s'ha estructurat en tres grans eixos: la promoció del desenvolupament autònom i l'empoderament de les persones; fomentar un teixit productiu responsable; i la transformació del sector perquè esdevingui un motor de la transició digital, ecològica i sostenible, amb cura del territori.

Pel que fa a l'organització i eines de treball, els membres signants s'han conjurat en un model de gestió de governança democràtica i participativa i amb la voluntat de generar un espai obert de debat. Tanmateix, també s'ha pactat la definició de l’Estratègia Local d’Ocupació i la creació de l’Observatori local de l’ocupació digna i de qualitat que realitzarà les funcions de seguiment de les mesures impulsades.

"Vivim  en una ciutat que es destaca per la seva qualitat de vida i pel seu dinamisme econòmic. Per garantir i millorar encara més les bones dades de què gaudim, hem d'avançar i ser exigents", ha reivindicat l'alcaldessa Mireia Ingla sota la voluntat d'assolir la igualtat d'oportunitats per a tothom i generar benestar al conjunt de la ciutadania. 

Una mirada compartida per la tinenta d'alcaldia d'Empresa i Ocupació, Elena Vila, que ha aprofitat per recordar la posada en marxa del Programa de Formació per a l’Acció Transformadora de Dones i el seu Apoderament (FADA). Una iniciativa que va néixer amb l'objectiu d'enfortir el col·lectiu de dones majors de 40 anys que es troben en situació de precarietat econòmica i laboral. 
 

Administracions i Entitats signants


LAjuntament, CCOO Vallès Occidental, Cecot, PIMEC Vallès Occidental, UGT Vallès i l’Oficina de Treball de Sant Cugat han estat els membres signats del manifest. I una desena de representants del món empresarial i social s’hi han adherit. Aquests són Cambra de Comerç de Terrassa, Sant Cugat Empresarial, Junta ADE Vallès, Xarxa de Dones Empresàries i Emprenedores de Sant Cugat, Wise People Sant Cugat, Catalònia Fundació Creactiva, Fundación Grupo Hada, Sant Cugat Comerç, Institut FP Sant Cugat i Associació en defensa dels interessos de la zona empresarial de Can Calders i Can Magí.

 

Manifest del Pacte per l’Ocupació Digna i de Qualitat de Sant Cugat by Sergi Baixas Colominas on Scribd