06
de juny
de
2023, 13:43
Actualitzat:
13:55h
En Comú Podem analitza amb "preocupació" l'escenari postelectoral que queda a Sant Cugat. I és que aquest 28-M pels comuns va suposar una victòria agredolça perquè, malgrat recuperar la presència a l'Ajuntament, els resultats també bloquejaven qualsevol mena d'anhel que permetés vertebrar un nou govern progressista a la ciutat. Uns comicis marcats per una forta abstenció i un vot de càstig al tripartit que ha acabat implicant la pèrdua d'un terç de l'electorat d'esquerres i deixant via lliure de la governança de la ciutat a Junts.
Així doncs, els futurs regidors Ramon Gutiérrez i Aina Balada han emplaçat ERC, PSC i la CUP a configurar un bloc de partits d'esquerres que s'erigeixi com a "alternativa" a la mirada convergent i eviti la destrucció de les polítiques progressistes impulsades durant aquest darrer mandat. "Esperem que cap força estigui temptada a fer alcalde Josep Maria Vallès", ha desitjat Gutiérrez en clara referència a les converses que s'han iniciat amb els republicans. "Ens preocupa que s'estiguin forjant pactes que permetin apuntalar el model de ciutat actual", ha sentenciat titllant qualsevol possible acord de "contradictori" respecte al que s'ha defensat des d'ERC al llarg de la campanya electoral.
En contraposició, els comuns imploren teixir un front unitari de supervisió per "impedir que s'executi la visió liberal de Junts que fa mal a les classes treballadores" tot instant a arribar acords transversals amb una única veu per "fer valdre els 11 regidors d'esquerres". L'objectiu és fer "inevitable" que se'ls escolti, en cas que Junts no vulgui veure's abocat a pactar amb el PP i beneficar-se de l'abstenció de Vox.
Respecte a l'ingrés de l'extrema dreta a l'Ajuntament amb dues regidores, En Comú Podem ha demanat a la resta de formacions a formalitzar un cordó sanitari per condemnar-los a la irrellevància.