La CUP insta a vertebrar un front comú per la defensa de la municipalització de l'aigua

La regidora Ariadna Sierra ha denunciat la "no gestió" de l'AMB que opta per mantenir una privatització d'un bé comú

La regidora Ariadna Sierra, davant dels camps del Golf Sant Cugat
La regidora Ariadna Sierra, davant dels camps del Golf Sant Cugat | Cedida
14 de novembre de 2023, 18:36
Actualitzat: 18:36h
La CUP instarà a la resta de forces polítiques del plenari a vertebrar un front comú per la defensa de la municipalització de l'aigua, seguint l'estela encetada per l'anterior govern tripartit. "Sempre hem defensat la internalització dels serveis públics com la millor alternativa possible perquè ens dota de més sobirania i competències als municipis", ha exposat la regidora anticapitalista Ariadna Sierra.

Així doncs, i amb una moció que portaran al pròxim ple de novembre, els cupaires reclamaran unitat per reivindicar la creació d'una fórmula que habiliti una gestió directa i de control públic del subministrament de l'aigua -a dia d'avui a mans de Sorea-. "La municipalització ens permet millorar el servei d'una forma més eficient per decidir sobre el seu ús i les inversions de la xarxa", ha assegurat Sierra brandant els informes tècnics que així ho avalen.  

Unes declaracions verbalitzades en una roda de premsa que s'ha organitzat expressament davant dels camps del Golf de Sant Cugat. "En un context d'emergència de sequera extrema, pantans buits i restriccions anunciades, hem de ser capaços de decidir com es gasta l'aigua", ha esbitzat davant la malversació que, asseveren, comet aquesta entitat mentre que en un futur immediat la tarifació de l'aigua s'apujarà un 33% per l'augment del cost de dessalinitzar i farà disparar el nombre de famílies -actualment 576- que demanaran la condonació d'aquest import per insolvència.

"L'aigua és un bé comú necessari i bàsic per la vida i, per tant, se n'ha de garantir l'accés a tota la població amb un ús racional i planificat, sempre supeditat a aquesta necessitat col·lectiva de garantir les condicions vitals de la població", es llegeix en el text de la moció. Per tant, des de la CUP critiquen l'actual concessió privada a Sorea que encareix la gestió, sostrau autonomia municipal i impedeix regular el consum de l'aigua en funció de les activitats en contextos de pobresa hídrica.

Per tot plegat, i davant la "no gestió" i "manca de voluntat política" de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) -com a autoritat competent- respecte al desbloqueig de l'actual situació de transitorietat de les concessions, la moció insta a mantenir el compromís del consistori santcugatenc amb la gestió pública de l'aigua; a continuar treballant de la mà de l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública (AMAP) fins a aconseguir una fórmula de gestió directa del servei d'abastament d'aigua per a la ciutat; i a instar a l'AMB a trobar una fórmula de gestió directa del servei.