La CUP posa el punt de mira en el Golf Sant Cugat: «Ni és prioritari ni té cabuda»

Els anticapitalistes exigeixen que deixin de regar els camps amb aigua de boca i ho comencin a fer amb aigua regenerada

Imatge de la roda de premsa davant dels camps del Golf
Imatge de la roda de premsa davant dels camps del Golf | CUP Sant Cugat
27 d'abril de 2023, 18:07
Actualitzat: 18:19h
La CUP critica que el Club de Golf Sant Cugat estigui regant els camps amb aigua de boca i exigeix que ho facin amb aigua regenerada. Així ho ha afirmat el regidor Oriol Sánchez apel·lant a la "responsabilitat social" de l'equipament davant l'actual context de sequera extrema mentre alhora exposava els tres pals de paller dels anticapitalistes en clau ecologista: aigua, energies renovables i sobirania alimentària. 

De fet, durant la roda de premsa convocada davant dels propis camps, Sánchez ha desvelat que el club va presentar una proposta per tirar endavant aquesta obra i fer el canvi, però reclamant a l'Ajuntament que es fes càrrec d'una part del cost de la inversió. Quelcom que el consistori, afirma, ha rebutjat. En aquesta línia, el núm. 2 a les llistes electorals de la CUP, ha asseverat que lapràctica golfista respon a un "model del passat que no és prioritari ni té cabuda en un projecte polític que es vulgui dir ecologista"

En aquesta matèria, Sánchez ha reivindicat la feina feta des del govern durant aquest mandat, tot i reconèixer que encara queden "moltes coses a fer" i que "s'hagués pogut anar més enllà". Entre d'altres, ha celebrat l'aprovació de l'"ambiciós" Pla d'Emergència Climàtica i el de la Sequera o l'obertura de refugis climàtics i la gratuïtat d'accés a les piscines municipals durant el transcurs d'onades de calor.  

Pel que fa a reptes de futur, els cupaires insten a continuar apostant per la municipalització del servei de l'aigua -actualment bloquejada-, l'aprofitament d'aigües pluvials; la posada en marxa d'una comercialitzadora d'energia pública; continuar fomentant la instal·lació de plaques solar; i potenciar el comerç de quilòmetre zero amb aliments de baix impacte. 

Tot plegat, apunten els anticapitalistes, com una bateria de mesures públiques plantejades amb la voluntat de prioritzar la gent per sobre dels interessos privats per tal de garantir els drets de les persones més vulnerables.