Desnonament de la discoteca Drinkking Lemon -ubicada a tocar del centre comercial de Sant Cugat- per impagament i reclamació de les rendes vençudes. El Jutjat de Primera Instància i d'Instrucció número 4 de Rubí ha executat l'ordre aquest dijous al matí per un deute acumulat de 4,5 milions d'euros a l'Ajuntament de Sant Cugat en concepte del cànon d'ús de terrenys municipals. Una quota que no s'estaria pagant des del 2006.
Segons ha pogut saber NacióSantCugat, aquest mateix dimecres la jutgessa ha acabat desestimant l'últim intent d'ajornament proposat per Reostat S.A., l'empresa concessionària i deutora en la utilització dels més de 16.000 metres quadrats de terrenys en un litigi als tribunals que es remunta al 2008. Cal assenyalar però, que en aquest conflicte també afecta de retruc a l'empresa titular de la llicència d'activitats, Discolímpic, i a la companyia subarrendada, Nitsab, que ha gestionat els darrers sis anys en règim de lloguer les carpes Drinkking Lemon. Aquests últims però, asseguren, s'haurien assabentat del llançament farà tan sols 72 hores.
Malgrat tot, finalment al llarg d'aquest matí s'ha acabat consumant un sobrevingut desallotjament del local d'oci nocturn que ha viscut puntuals moments de tensió relacionats sobretot amb una trentena de membres de la plantilla que observaven, impotents, com perdien la feina i els deixaven al carrer. Durant el transcurs de la inspecció judicial, han carregat de manera continuada i sorollosa contra l'operatiu al crit de "Volem treballar".
🔴 EN DIRECTE | Els treballadors de la discoteca Drinkking Lemon s'oposen a l'execució del desnonament previst per a aquest matí
— NacióSantCugat (@NacioSantCugat) July 14, 2022
Denuncien que, com a empresa subarrendada, no han estat notificats; 📹 @SergiBaixasColo https://t.co/IhmddWUWeP pic.twitter.com/dsCZxbsZpl
[h3]"Sense marge de maniobra"[/h3]
I és que el gerent de la discoteca, Dani Pérez, ha lamentat que després de dos anys pandèmics, d'invertir en l'adequació de l'espai i d'haver comprat tot el gènere per preparar-se per a la temporada d'estiu, ara, de cop i volta, s'hagin quedat sense res. "No hem arribat a rebre mai una notificació judicial sobre aquest procés i no ens ha donat marge de maniobra", ha lamentat qualificant les pèrdues econòmiques d'"incomptables".
"Ens diuen que hem de marxar perquè la propietària de la concessió té un deute amb l'Ajuntament malgrat que nosaltres portem sis anys amb tots els comptes al dia", ha asseverat Pérez. "Nosaltres no tenim res a veure amb aquest deute", ha sentenciat augurant que emprendran accions legals contra aquest "atropellament".
Un discurs que també ha reproduït el secretari general de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm), Joaquim Boadas, present al lloc dels fets. En suport a Nitsab, ha assegurat que l'Ajuntament ha actuat de "mala fe" per no haver notificat a l'empresa gestora de l'espai de les resolucions del procediment judicial. Una crítica que des de l'Ajuntament han redirigit i responsabilitzat en última instància a Reostat.
.jpg)
El secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, reclamant la suspensió del llançament Foto: Sergi Baixas
"S'acaba de produir una absoluta injustícia", ha esbitzat Boadas. "S'ha tirat endavant una acció havent-se vulnerat els drets de Nitsab i sense atorgar-los un temps prudencial per poder gestionar la situació", ha carregat contra la "urgència" d'aquest desallotjament després de desatendre's la petició d'ajornament. Un moviment on, sospiten, s'amaga un interès de fons per desenvolupar urbanísticament el sector de Ca n'Ametller. Per tot plegat, el portaveu de Fecasarm ha afirmat que estudiaran emprendre accions penals i civils per "presumpta prevaricació". Pel que fa al material que s'ha quedat a l'interior de l'espai, l'empresa tindrà fins al 29 de juliol per recollir-lo i endur-se'l.
Tanmateix, Boadas també ha posat l'alerta en la privació "innecessària i contraproduent" a milers de joves de poder gaudir d'un oci nocturn legal, segur i controlat a prop de casa seva que derivarà en botellots incontrolats.
[h3]Un cànon "abusiu"[/h3]
Des de Reostat S.A., l'advocat Eduard Torres ha assegurat que l'Ajuntament s'ha negat durant molts anys a trobar una solució pactada i que també ha rebutjat sistemàticament qualsevol mena d'alternativa -inclosa la proposta de construcció d'un parc aquàtic- per aconseguir sufragar el deute. Un deute derivat del cost d'un cànon que, asseguren, ha estat "absolutament abusiu" i molt més elevat que en altres terrenys similars del municipi. A la pregunta de com es podrà netejar ara el deute pendent, Torres ha respost: "Ho veig molt difícil perquè si el negoci és aquest i es tanca, ja em diràs com es pagarà".
[h3]Desallotjat un noi que hi vivia[/h3]
Durant la inspecció, també s'ha constatat que a l'interior hi vivia un noi que, assegura, estava contractat per fer tasques de vigilància des de fa més de sis anys. Ell però, també ha acabat sent desallotjat amb la majoria de les seves pertinences a dins de les instal·lacions i sense alternativa habitacional. Aquest fet no s'ha tingut en compte en el procediment judicial, ja que des de l'Ajuntament, asseguren, no en tenien constància. El jove, que no està empadronat, l'han remès a l'àrea de Serveis Socials.

El noi que vivia a l'interior de la discoteca fent tasques de vigilància Foto: Sergi Baixas
[h3]"Recuperació" i punt final a les problemàtiques[/h3]
Una vegada finalitzat el desallotjament, l'alcaldessa Mireia Ingla s'ha personat a les carpes per celebrar la recuperació d'aquests terrenys havent-se superat un llarg conflicte als tribunals. "Després de 16 anys de no pagar el cànon acordat, l'Ajuntament recupera aquest espai municipal i es tanca una discoteca que ha comportat molts problemes de soroll, seguretat i civisme", ha exposat la republicana apel·lant a que "s'ha fet justícia" després d'un persistent incompliment de pagaments.
"Sant Cugat guanya un espai i ara estudiarem i valorarem quins són els millors usos que li podem donar", ha rematat tancant -previsiblement- la porta a la recuperació de qualsevol tipus d'activitat similar de cara a la resolució de la resta de convenis. "El que no avalarem és aquell oci nocturn que no aporta res a la ciutat i que, a més, està en situació d'irregularitat", ha sentenciat la batllessa.
Una finalització de l'activitat d'oci nocturn que, ha afirmat, també comporta posar punt final a les queixes veïnals i als problemes de seguretat a la zona derivats de l'afluència notable de públic de la discoteca. Cal recordar que la discoteca va patir una greu allau humana el passat mes d'octubre i, aquest mateix mes d'abril, també va haver de ser desallotjada arran d'un incendi a tocar de les carpes que podria haver estat provocat.
[noticia]6737[/noticia]
A més, en conseqüència d'aquesta recent clausura del Drinkking, el consistori activarà les nits d'aquest divendres i dissabte un dispositiu policial especial a la zona per evitar entrades alienes a les instal·lacions notificar als potencials clients del tancament de la discoteca i del cessament definitiu de l'activitat. La mesura s'aplicarà fins que entri en funcionament el servei de seguretat privada que ha contractat l'Ajuntament.
[h3]Els orígens[/h3]
L'Ajuntament de Sant Cugat va cedir el juny de 2006 a Reostat l'ús de la parcel·la en compliment d'un conveni urbanístic per un període de 40 anys a canvi del pagament d'un cànon anual que es va aprovar per ple l'any 2003. Una decisió que naixia com a conseqüència de la reorganització de l'antiga discoteca Chic.
[slideflaix]1725[/slideflaix]