«L'alegria que passa» de Dagoll Dagom també farà parada a Sant Cugat

L'obra encamina ara la recta final amb una estada de set setmanes al Poliorama abans d'aterrar al Teatre-Auditori

Imatge de l'obra al Poliorama de Barcelona
Imatge de l'obra al Poliorama de Barcelona | Gemma Sánchez - ACN
Nació
11 de desembre de 2023, 10:18
Actualitzat: 10:21h


Dagoll Dagom ha tornat aquest diumenge al Poliorama de Barcelona amb una funció especial per fomentar l’aprenentatge del català. La companyia teatral s’ha aliat amb Plataforma per la Llengua i la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana) per destinar part de l’aforament a estudiants de català. L'objectiu és que alumnes de cursos i grups de conversa per a nouvinguts gaudeixin de l'experiència com una eina més d'aprenentatge. “Entre tots hem de normativitzar que la gent pugui anar a veure i gaudir del teatre en català encara que no siguin catalanoparlants”, ha manifestat la fundadora i directora de Dagoll Dagom, Anna Rosa Cisquella

La companyia, que també té previst actuar a finals de febrer alTeatre-Auditori de Sant Cugat, remarca el seu compromís amb el català perquè "mai perdi presència". "Aquest cop hem volgut anar més enllà i hem cedit entrades a gent que sabem que està fent un esforç per aprendre'l", ha reivindicat Cisquella. Un moviment que s'emmarca en un context d'"invasió" de les grans produccions internacionals que acostumen a aterrar a Catalunya en castellà. 

Per la seva banda, des de la Plataforma per la Llengua i la CAL han celebrat la notícia com un "regal de Nadal" i l'oportunitat que es brinda als alumnes de sortir de la quotidianitat de les temàtiques habituals amb una obra "perfecta perquè està estructurada de forma molt pedagògica".

El retorn de Dagoll Dagom

Dagoll Dagom ha tornat a Barcelona després de portar "L’alegria que passa" a 17 escenaris de Catalunya, València i Mallorca, i d’haver recollit nombrosos guardons. I és que la producció ha estat reconeguda amb tres premis Teatre Barcelona -millor adaptació, musical i interpretació musical per a Àngels Gonyalons-  i amb sis premis TeatreMusical.cat -millor musical de gran format, intèrpret femení protagonista, intèrpret femení de repartiment, coreografia, direcció escènica i llibret-. El muntatge també va sumar fins a sis nominacions als Premis Butaca.

"L’alegria que passa" encamina ara la recta final amb una estada de set setmanes al Poliorama de la Rambla. De cara al febrer, Dagoll Dagom té previst actuar a Sabadell i Sant Cugat abans de centrar-se en l’estrena de la darrera reposició de "Mar i Cel". Amb aquesta obra, la companyia commemorarà el seu 50è aniversari i dirà adeu als escenaris, posant punt i final a una trajectòria de 34 espectacles i més de 8.000 funcions.