La tinta recorre les melodies de Llach. L'il·lustrador i dibuixant santcugatenc Jordi Magrià, també conegut sota el pseudònim Bicman, presentarà aquest dijous 31 de març a les 19.30 h a la Casa de Cultura de Sant Cugat: "Homenatge a Lluís Llach. Les seves cançons, a punta de Bic". Un acte organitzat per JxSTC que també comptarà amb la música en directe de Pere Codó.
En declaracions a NacióSantCugat, Magrià es reivindica com a editor novell després de veure's obligat a reinventar-se en perdre totes les ofertes de feina de disseny gràfic, assegura, pel seu activisme polític independentista. Així doncs, des de la creativitat i com a acte d'homenatge a una figura que sempre ha admirat, Bicman aconsegueix barrejar els vessants artístics, poètics i musicals en un sol llibre.Normalment, és l'ANC o els Consells locals qui m'organitzen les presentacions i exposicions.
— Jordi Magrià, (ð”¹ð•šð•”ð•žð•’ð•Ÿ) (@JordiMagria1) March 27, 2022
Algun cop ho fa Junts i rares vegades ERC
Al meu poble, aquest dijous, i per gentilesa de Junt, la presentació del meu llibre, acompanyat de música en directa. pic.twitter.com/fjg3ZwCo8l
I és que l'obra del santcugatenc publicada el passat mes d'octubre permet, literalment, "escoltar el llibre". A través de fragments de les lletres del cantautor, Bicman dibuixa amb un bolígraf BIC i amb gran detall allò que li transmeten aquelles paraules. Acompanyant la imatge i el text, també hi ha un codi QR que, en posar-hi un dispositiu mòbil a sobre, farà que comenci a sonar la cançó en qüestió. "El llibre permet estimular més d'un sentit", exposa Magrià.
Aquest projecte va néixer quan muntava l'exposició d'èxit "El procés a punta de BIC" a Móra d'Ebre després de portar-la a més d'una cinquantena de municipis d'arreu del país. En aquestes terres tarragonines va ser quan se li va ocórrer la idea de deixar una mica de banda el dibuix més estrictament polític en el qual s'havia centrat en els darrers anys i obrir nous horitzons que sortissin d'aquella casella.
[noticiadiari]94/1208[/noticiadiari]
En aquest sentit, Bicman repassa en aquest mitjà una llista de projectes a desenvolupar en un futur immediat copiant l'estil de llibre innovador que combini text, dibuix i codi QR. D'aquests en destaquen: un recull de dones importants de la història al món -amb menció de figures catalanes-, un llibre dels municipis catalans amb més encant -acompanyat d'un vídeo editat per ell mateix sobre el lloc-, i un recull de les cançons més "mítiques" de la dècada dels 70 i 80, traduïdes al català i de la mà de la imprescindible il·lustració.
Pots trobar el seu llibre "Homenatge a Lluís Llach: Les seves cançons a punta de Bic", a través d'aquest enllaç.