[noticia]6090[/noticia]
Tanmateix, i de "forma simbòlica", es col·locarà una rèplica en 3D a l'espai on estava abans que caigués per culpa d'un acte vandàlic. Així, la rèplica als Jardins del Paga-li Joan estarà sostinguda pel fust original de 2,75 metres i s'aixecarà una barana preventiva al seu voltant.
La Creu de Terme, ja pràcticament restaurada, s’exposarà dins del Museu del Monestir (Claustre) per preservar-la millor i facilitar que pugui ser visitada per la ciutadania
— Aj. Sant Cugat (@ajsantcugat) February 22, 2024
👉A la seva antiga ubicació es col·locarà simbòlicament una rèplica en 3D
ℹï¸https://t.co/m1d9e5Saub pic.twitter.com/baZdi6Ywir
Els canvis es duran a terme pròximament, una vegada es rebi l’autorització de la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de la Generalitat. Aquest tràmit, que ja està avançat, és necessari perquè la Creu de Terme i el conjunt del Monestir estan catalogats com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Aquest projecte de recol·locació tindrà un cost global de 35.000 euros, dels quals més de la meitat corresponen a la rèplica en 3D i a la barana.
La Creu -datada del segle XVI- es va trencar en diversos fragments grans, petits i minúsculs que s'han hagut d'encaixar en el "puzzle". En concret hi havia 8 fragments grans, 130 de més petits i 150 microfragments. Pel que fa a la persona que va enfilar-s'hi i la va destrossar, l'Ajuntament va interposar una denúncia per danys al patrimoni a l'autor de la mà del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Un procediment que segueix el seu curs judicial però que a hores segueix sense novetats.

Així va quedar la Creu de terme del Monestir de Sant Cugat. Foto: Aj. Sant Cugat
[noticiadiari]94/6196[/noticiadiari]