ValXerit: l'emotiva història que amaga la nova ginebra de Sant Cugat

Laura Sala va agafar les regnes del producte després que al seu pare li diagnostiquessin un tumor cerebral

Publicat el 23 de setembre de 2021 a les 15:10

Sant Cugat aporta al món una ginebra. Ahir al vespre, el Club de Golf de Sant Cugat va acollir l'acte d'inauguració de la nova marca de luxe ValXerit que va aplegar a més de 180 persones. Sota la campanya "Life is swing", l'emprenedora Laura Sala explica l'origen de l'alcohol inspirat en l'aroma dels cirerers de la Vall del Jerte (Extremadura).

"Fa uns anys, el meu pare jugava sovint a golf amb els seus amics a la Vall del Jerte. Un dia reunits, es van inspirar i van decidir fer una ginebra particular com a excusa per trobar-se més sovint", relata Sala. El grup va contractar una mixòloga de Colòmbia que, després de molts tastejos i barreges, va topar amb la "combinació perfecta". Tot i això, el producte resultant, que era "de molt bona qualitat" passava desapercebut i no acabava de comercialitzar-se al gran mercat ja que, sent tots ells empresaris, no tenien massa temps per dedicar-se a promocionar la nova marca. 

Tanmateix però, fa un parell d'anys tot va semblar torçar-se quan al seu pare li van diagnosticar un tumor cerebral. En aquell moment, Albert Sala estava decidit a vendre el projecte i retirar-se. I aleshores va ser quan la filla va agafar les regnes d'un producte confiant en el seu "potencial" i en el qual hi ha dipositat tota l'esperança per tirar-lo endavant. 

Amb la "mala punteria", explica, d'acabar tots els tràmits quan va esclatar la pandèmia. Un temps mort i "frustrant" que va dedicar a avançar en xarxes socials, lloc web i eines digitals per tenir-ho tot llest pel dia de la gran estrena.

[h3]Un alcohol viatjat[/h3]

Sala remarca el caràcter "ecològic" de ValXerit -que vol dir Vall del Jerte en àrab- amb un blat que prové d'Itàlia i es destil·la a Granada. Un producte ecològic, explica, perquè ni en els ingredients ni en l'elaboració de l'alcohol s'utilitzen productes químics ni pesticides. "Recuperem les tradicions de producció de l'antiguitat i el fem 100% natural", afirma apuntant a la combinació ideal del passat amb el modern. Gràcies a aquest tractament, assegura, aconsegueixen una ginebra que no produeix ressaca

I ara, tot són expectatives. "Som de Sant Cugat de tota la vida i per això hem decidit estrenar-nos a casa nostra; fer caliu", reivindica. A partir d'aquí espera "començar a créixer i aprendre molt" durant el procés i, si tot va bé, no descarta obrir en un futur una destil·leria a la ciutat que l'ha vist néixer des d'on poder elaborar la seva marca.