Front comú de les escoles d'arts de Sant Cugat per demanar a l'Ajuntament ajudes per tirar endavant

La pandèmia del coronavirus fa que moltes escoles artístiques de la ciutat estiguin passant per moments molt difícils per tirar endavant

Roda de premsa de les escoles d'arts de Sant Cugat.
Roda de premsa de les escoles d'arts de Sant Cugat. | Cedida
NacióSantCugat
26 de maig de 2020, 09:00
Actualitzat: 9:43h
Les escoles d’arts de Sant Cugat uneixen esforços per demanar a l'Ajuntament que les ajudi a poder reobrir les seves portes i fer front a la difícil situació que moltes elles travessen pel coronavirus. En una lectura del manifest aquest dilluns, les diferents escoles de música, dansa, teatre i arts plàstiques de la ciutat han fet palès els neguits que tenen davant la crisi del coronavirus i les seves conseqüències. Representen un total de 3.050 alumnes i 178 professionals. 

Els centres van haver de tancar el passat 13 de març i "les maneres d’actuar davant d’aquest tancament han estat diverses depenent de la tipologia dels nostres ensenyaments, alguns han pogut seguir una part de les classes en línia i altres no". "Però la situació és greu tant per uns com pels altres i no sabem fins quan la podrem suportar", remarquen. 

Expressen que les ajudes del govern espanyol "no són suficients ni immediates i sovint no són adreçades al nostre col·lectiu". Les diferents escoles reivindiquen l'art com "una eina molt potent de creixement personal i social" i asseguren que "si no podem realitzar les nostres activitats artístiques no només es veuen perjudicats les i els nostres alumnes, si
no que també tota la ciutat".

També expliquen que en les displinies artístiques "les mesures de distanciament no seran possibles en molts dels casos" i per garantir la desinfecció i la neteja dels centres "ens cal una despesa inassolible". Entre les mesures que demanen al Consistori hi ha un certificat de garantia per poder obrir al centre per donar "confiança als alumnes". També consideren necessari, disposar de material de desinfecció i de protecció així com la possiblitat d'establir un sistema de beques per a les famílies que més han patit la crisi. 

Finalment també demanen a l'Ajuntament un pla de suport per garantir la continuitat dels centres. "Es el moment de transmetre positivisme, futur, esperança i seguretat a les famílies que representem". 

Les escoles que signen el manifest són: Arabesc, Aula de so, ARtCO, Can Ninot, Centre de dansa Laure Esteve, Color Dansa Carol Morgado, Color it, Dance Works, dTerra, Escola Fusió Música i Dansa, Escola Sant Cugat, Escoles de música Jordi Ricomà, Esfera d’Art, General Giap, Gymel, l’Acadèmia, La Tacones, La Vora, Pou d’Art, Sant Cugat Dance Academy, Taller d’Art l’Obrador, Tallers de teatre Sílvia Servan, Vadepatch i Viviana Hounie estudi de dansa.