25
de març
de
2022, 12:13
"El Mesón no va ser el que era per les quatre parets, sinó pel que hi passava a dins". Amb aquestes paraules, el gerent i també xef executiu del nou Bar Mono, Francesc Fernández, reivindica la voluntat de "crear nous continguts" respectant alhora el llegat, l'estructura i diversos elements de la mítica fonda de Sant Cugat que llueix recentment un disseny més tropical.
"La voluntat no és aprofitar-nos d'allò que va passar fa 60 anys, sinó mantenir aquella essència de punt de trobada pluricultural de la ciutat", confessa com a repte a NacióSantCugat. En aquesta línia, Fernández assenyala que no veien just arribar sense tenir res a veure i apropiar-se del nom original. "Volem mantenir el llegat del Mesón, però creant també la nostra pròpia història", ha asseverat amb ganes de també deixar petjada a la ciutat.
I és que el local va obrir el passat divendres i, passats uns dies, Fernández manifesta mostrar-se sorprès per la bona rebuda que ha tingut la població. "Des de la inauguració ho tenim ple a gom a gom. No ens queden taules. Està sent impressionat", explica agraït per les mostres de confiança.
Al Bar Mono, Fernández relata que els santcugatencs hi podran trobar una cuina principalment mediterrània, però també una oferta gastronòmica més contemporània que prové de diverses cultures del món perquè "els més atrevits puguin anar més enllà". Una carta elaborada a partir de les experiències que han anat recollint al llarg dels anys mentre viatjaven arreu del món.
Cal recordar que fa uns dies es va fer públic que l'Ajuntament de Sant Cugat, l'Associació Gabriel Ferrater i els nous promotors del Bar Mono van acordar col·laborar per salvaguardar la memòria del local; en especial enguany que se celebrarà l'Any Ferrater amb diverses activitats i iniciatives populars dins de l'establiment.